Kézilabda

2022.01.14. 13:41

A Gyöngyös együttese magabiztos győzelmet aratott Debrecenben

Kiütközött az osztálykülönbség.

Forrás: DEAC

Forras: DEAC

Tegnap este játszotta le az első Gyöngyös elleni mérkőzését a DEAC kézilabdacsapata, ma délelőtt pedig a visszavágóra is sor került. Mivel a vendégek csarnoka felújítás alatt áll, így mindkét összecsapást Debrecenben rendezték.

 

Az NB I. középmezőnyéhez tartozó hevesiek a légiósaik nélkül érkeztek, ám így is erős kerettel neveztek, ráadásul a honosított játékosaik is pályára léptek - írja a deac.hu. Mindkét találkozón a Gyöngyös nagyobb iramot diktált, pillanatok alatt a hazaiak kapujához értek a játékosaik. A debreceniek lelkiismeretesen küzdöttek, a második mérkőzésen még sikerült is megszorongatniuk az ellenfelet, ám a számtalan eladott labdából a vendégek ziccereket alakítottak ki, amelyek rendre góllal zárultak, ráadásul a hajrát jobban bírták erővel, így mindkét találkozón magabiztos győzelmet arattak.

 

A Ligakupa B csoportját jelenleg a Gyöngyös vezeti hat ponttal, második a DEAC 4 egységgel, míg a Mezőkövesdnek és az Egernek 2-2 pontja van.

 

Ligakupa, B csoport
Gyöngyös – DEAC 31-20 (18-11)
DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Boros, Maródi – Hornyák, Mucza, Mórucz, István P. 1, Kathi 1, Gidai 2, Rédei 2, Péter D. 1, Illés 3, Szolnoki, Zalai 1, Pethő 7, Dobos 2, Tóth M.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/6, ill. 3/4

 

DEAC – Gyöngyös 27-40 (19-21)
DESOK. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
DEAC: Boros – Tóth M. 1, Rédei 1, Pethő 7, Dobos 3, Kathi 3, Péter D. 3; Maródi, Hornyák Z 1., Mórucz 1, Gidai 2, Szolnoki 5, Zalai
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/5

 

Ezek is érdekelhetik