Kosárlabda

2021.12.10. 09:23

Újra pályán a DEAC-Tungsram

Bajnoki mérkőzést vív a debreceni kosárlabdacsapat.

Forrás: DEAC

Közel egy hónap szünet után újra bajnoki mérkőzést játszik a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NBI. A-csoportjában. Jorgosz Vovorasz együttese a szekszárdi albérletében játszó Atomerőmű SE vendége lesz szombaton 18 órától – írja a deac.hu.

A válogatott szünet előtti utolsó bajnoki összecsapáson 18 pontos vereséget szenvedtek hazai pályán a Debreceni Egyetem kosárlabdázói, így tíz forduló után ötvenszázalékos mérleggel az ötödik helyen állnak.

A Szeged elleni találkozót követően Milenko Topics azonnali hatállyal felmondott, utódja a legutóbb a Panathinaikoszt irányító Jorgosz Vovorasz lett, a görög szakember kérésére pedig új irányító is érkezett a csapathoz Josh Hagins személyében. A sérülések és betegségek miatt a felkészülés alatt a tervezett három helyett csak egy edzőmérkőzést tudott játszani a DEAC, melyet 94-69-re meg is nyert a Nyíregyháza ellen.

– A válogatott szünet legfontosabb feladata az volt, hogy a filozófiámat megpróbáljam átadni a csapatnak, és azokat a változtatásokat, amikre a leginkább szükségünk volt, véghez tudjuk vinni. Sajnos nem volt a legideálisabb az elmúlt időszak, több tényező is hátráltatott bennünket, többek között én sem lehettem a csapattal közel tíz napig, és két edzőmérkőzést is kénytelenek voltunk lemondani. Az ilyen helyzetek a munkánk részei, főleg a mostani időszakban, de próbáltunk végig előre tekinteni, és megoldást találni a problémáinkra – vélekedett az elmúlt időszakról Vovorasz.

A Paks utolsó öt mérkőzését elvesztette a bajnokságban, így 2-8-as mérleggel jelenleg az NBI./A sereghajtója.

A bajnoki szünetben ennek megfelelően komoly változtatásokat eszközölt a klub vezetése, Teo Hojc menesztését követően Petar Mijovics kapta meg a vezetőedzői feladatokat, Deshon Taylor és Kenneth Goins személyében pedig két amerikai játékossal bővült a keret.

Fotó: DEAC

– Azt gondolom, hogy az eddigi eredményeik sem tükrözik teljesen a csapat erejét, de az új igazolásokkal még inkább igaz ez rájuk. Szeretném, ha végig magas intenzitással kosárlabdáznánk minden poszton, és ha a játékban viszont látnám azokat az elemeket, amiket elkezdtünk felépíteni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, mivel egy teljesen új csapattal találkozunk, ráadásul lesznek hiányzóink szombaton, de mint minden mérkőzésen, ezúttal is győztesen szeretnénk elhagyni a pályát – zárta gondolatait a görög vezetőedző.

Rossz hír a csapat háza tájáról, hogy Tóth Ádám betegség miatt biztosan nem lép pályára Szekszárdon, csakúgy, mint az Oroszlányban bokasérülést szenvedő Valerio-Bodon Vincent.

„Fiatal poszton” további nehézséget okoz, hogy Kovács Ákos kézfeje miatt szintén nem bevethető, így a Neuwirth-Balázsi-Gáspár-Fábián négyesnek kell majd élnie az U23-as szabály adta lehetőségekkel. A nehezítő körülmények ellenére a cívisvárosiaknak kulcsfontosságú lenne a győzelem, hiszen a következő három forduló dönt majd a Magyar Kupa szereplésről, a sűrű középmezőnynek köszönhetően pedig akár egy vereséggel is ki lehet csúszni a legjobb nyolc közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában