Jobban voltak a budapestiek

2021.12.06. 09:53

Szomorkodhattak a DEAC röplabdázói

A debreceniek nem bírtak a Rákosmente együttesével.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi röplabdázói az NB I.-ben edződő Rákosmentét látták vendégül vasárnap délután. A Magyar Kupa-párharc első meccsére a cívisvárosiak adminisztratív okok miatt nem tudtak kiállni, így az ellenfelél 3:0-s előnnyel várhatta a visszavágót.

 

Kicsit álmoskásan indult a találkozó, sok hiba csúszott be a hazaiak játékába (5:8). Tóth András ászával vezettek először a DEAC-osok, majd a fór Bagics Balázs megoldásának köszönhetően duplázódott meg (10:8). A vendégek sokáig tartották a lépést, ám Veres Bence nyitása feladta nekik a leckét (16:12) – írja a deac.hu. A hazaiak Fazekas Balázs bombájával nagyon közel kerültek az első szett megnyeréséhez (24:16), végül ez az etap egy rossz rákosmentei szervával zárult (25:17).

 

A második felvonás elején főleg Fazekas villogott a DEAC-osoknál (3:1). A folytatásban összekapta magát a rivális, amely a játszma derekán már hárommal ment (10:13). Ezt követően sikerült eltüntetni a debreceni hátrányt, majd 19:18-as állást követően csak a hazaiak szereztek pontokat.

 

A harmadik játékrészben sokáig hengerült a DEAC, ennek köszönhetően már korán időt kellett kérnie a fővárosiak mesterének, Kovács Sándornak (6:1). A rövidebb pauza sem törte meg a lendületet, Fazekas ütésével már nyolccal vezettek a cívisvárosiak (11:3). A tetemes különbség ellenére nem adta fel a küzdelmet a Rákosmente, ennek köszönhetően pedig nagy felzárkózást produkált. 19:16-nál Fodor Antal osztotta meg a tanácsait a debreceni játékosokkal, ám az intelmek nem igazán hatottak. Egy óriási blokknak hála egalizált a vetélytárs (23:23). Szerencsére a hátralévő időben visszatértek a DEAC-osok a helyes útra, így következhetett az aranyszett.

 

Úgy tűnt, hogy a vendégek az utolsó periódusra tartogatták az erejüket. Sokáig kellett futni a hazaiaknak az eredmény után, Török Roland leütésének hála 5:8-ra módosult az állás. Egy vitatott bírói ítéletet követően nem 10:14-ről, hanem 11:13-ról folytatódhatott a csata. Veres egalizált (15:15), de a budapestiek jobban bírták a „hirtelen halált”, így ők jutottak a legjobb nyolc közé.

 

A tények


Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó


DEAC-Rákosmente 3:0 (25:17, 25:18, 25:23); Aranyszett: 15:17


Továbbjutott: a Rákosmente aranyszett után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában