Kézilabda

2021.12.03. 16:10

Sikerrel vette az első mérkőzést a magyar válogatott

Csapó Erika szerint felállt fallal szemben kreatív a magyar csapat támadójátéka.

Női kézilabda-vb - Magyarország-Szlovákia

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Elkezdődött a női magyar kézilabda-válogatott számára a spanyolországi világbajnokság csütörtök este. Az első csoportmérkőzésen Szlovákia volt az ellenfél, amely az első félidőben megnehezítette Háfra Noémiék dolgát, így 16-16-os eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok. A második játékrészben feljavult a kapusteljesítmények is köszönhetően, jött a papírforma, 35-29-re nyertek Golovin Vlagyimir tanítványai.

A debreceni lányok nyolc találattal segítették győzelemhez a csapatot, Bordás Réka 3, és Vámos Petra 5 gólt szerzett.

Csapó Erika, a DVSC korábbi 129-szeres válogatott átlövője, és a Hajdú-bihari Napló állandó szakértője értékelte a szlovákok elleni mérkőzést. – Egy közepes színvonalú találkozó volt, amely a nagyobb tornák első meccsein megszokott. A védekezésünk az olimpia óta sem igazán javult, és a jó kapusteljesítmény sem volt meg ezúttal. Hozzáteszem, most új emberek kerültek be a keretbe, így nem beszélhetünk összeszokottságról. Ami pozitívum, hogy a támadójátékunk a felállt fal ellen kreatívnak bizonyult – mondta a szakember.

A Loki tehetségkutatója elárulta, mire számít a második mérkőzésen. – Csehország tízgólos vereséget szenvedett a németektől, várhatóan ők sem lesznek igazán erős csapat, de azt szokták mondani, hogy a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Én egy jó mérkőzésre számítok, de védekezésben javulnunk kell mindenképpen – zárta gondolatait Csapó Erika.

A magyar válogatott a következő fordulóban Csehországgal mérkőzik meg, szombat este 20 óra 30 perctől.

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában