Vereség hazai pályán

2021.12.15. 20:43

Négy góllal verte a Vasas a DVSE-t

Fordulatos mérkőzésen négygólos vereséget szenvedett a DVSE – Master Good a szezon utolsó hazai mérkőzésén a bombaerős A-HÍD VasasPlaket ellen. A hatalmasat küzdő debreceniek a záró játékrész előtt még eggyel vezettek, a végén azonban érvényesült a papírforma, számolt be a debreceniek honlapja.

Forrás: dvse.hu

Mint írják, Süveges Máté együttese baljós előjelekkel várta a találkozót, hiszen a vezetőedző a csapatkapitány Smitula Gergőre, valamint Stefanidesz Leventére és Pethe Istvánra sem számíthatott. Örömhír azonban akadt így is. A mérkőzés előtt Szabó János, a DVSE leendő elnöke köszöntötte a nemrég a 100. élvonalbeli bajnokiját lejátszó Takács Kristófot. 

Forrás: dvse.hu

Szenzációsan kezdte a meccset a DVSE a hétvégén a Magyar Kupában bronzérmet szerző angyalföldiek ellen. Az első percekben a csapatkapitánnyá előlépő Kósik Soma parádézott a kapuban: hiába rohamozott a Vasas, a debreceni hálóőr és a hazai védelem is masszívan állt a lábán. A vendégek a negyedik perc végén szerezték meg első góljukat, azonban mindössze egy percig vezettek. Fülöp Bence hathatós centerezése után előnyt kapott a házigazda, melyet Macsi Martin értékesített (1-1).

 

A második negyedben csaknem négy percig kellett várni az első találatra, ekkor viszont a hazaiak törték meg a gólcsendet. Macsi Martin egy sarokdobás után akcióból talált be. Szlobodan Nikics együttese megrázta magát, és gyorsan fordított, de ez nem törte meg a debrecenieket, sőt! A DVSE a meccs talán legszebb góljával egyenlített: Zsilák László önzetlen passzából Bodoróczki Tamás volt eredményes. A piros-kékek kisvártatva ismét betaláltak, az utolsó szó azonban a vendéglátóé volt: Somlai Tamás előnyből egalizált. (4-4).

 

A harmadik játékrészben több mint hat percig érintetlen maradt mind a hazai, mind a vendég kapu. A DVSE fegyelmezett játéka talán meglepte a fővárosiakat, akik nem igazán találták a rést a pajzson.

Kósik és a debreceni védelem is elképesztő hatékonysággal működött. Bátori Bence aztán csak átlőtte a falat, de sokáig nem maradt válasz nélkül a Vasas csapatkapitányának találata. Török Béla a következő akcióból egyenlített, tíz másodperccel a negyed előtt pedig Korbán Richárd lőtt bombagólt. A záró nyolc perc előtt 6-5-re vezetett a DVSE a bajnokság egyik élcsapata ellen!

 

Az utolsó nyolc perc előtt Szlobodan Nikics beküldte a kapuba a kétszeres olimpiai bajnok egykori debreceni közönségkedvencet, Branislav Mitrovicsot. Visszatértek a kezdők, és egyértelművé vált, hogy a Vasas szeretné megőrizni veretlenségét. A vendégek három és fél perc alatt négyet lőttek a végsőkig harcoló DVSE ellen. Zárójelben megjegyzendő, a DVSE-nek több mint öt percet kellett várni az első kiállításra, hiába játszották magukat többször is tisztára a centereink. Fél perccel a vége előtt a kétszeres olimpiai aranyérmes Szava Rangyelovics állította be a 6-10-es végeredményt.

 

A DVSE az utolsó bajnokiját pénteken játssza a Magyar Kupa győztes, listavezető Ferencváros otthonában.

 

A tények

 

E.ON Férfi OB I, 12. forduló
Debreceni VSE-Master Good-A-Híd-VasasPlaket 6-10 (1-1, 3-3, 2-1, 0-5)
Gólszerzők: Macsi M. 2, Török, Somlai, Korbán, Bodoróczki, ill. Bátori 3, Vadovics 3, Randelovic 3, Erdélyi

Süveges Máté, DVSE – Master Good: Gratulálok a Vasasnak, legfőképp az utolsó negyedben bebizonyította, hogy miért is klasszis csapat, mondhatni a bajnokság egyik esélyese. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen emberfelettit küzdöttek a mai bajnokin. Három negyeden át méltó ellenfelei voltunk az ob I. egyik legjobb együttesének, ebből pedig mindenképpen építkeznünk kell a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában