Az élcsapatokat szorongatná az Újfalu

2021.12.29. 19:05

„Nagyon nehéz hazudni a labdarúgásnak, mert előbb-utóbb megbüntet”

Szitkó Róbert szeretné, ha jobb lenne az edzéslátogatottság.

Forrás: Napló-archív

A Berettyóújfalu együttese nyolcadik helyen zárta a megye I.-es pontvadászatot az őszi szezonban. A Hajdú-bihari Napló arra kérte Szitkó Róbert edzőt, hogy értékelje csapata teljesítményét a mögöttük hagyott félszezont követően. 

Csalódott vagyok, hiszen jobb helyezésre számítottam attól függetlenül is, hogy nem erősödtünk a tavalyi évhez képest. Véleményem szerint ez a gárda már van olyan rég együtt, hogy ez eredményekkel is párosuljon

 – emlékezett vissza Szitkó, aki a szezon előtt az ötödik vagy hatodik helyre várta együttesét. Hangsúlyozta, hogy ehhez továbbra is közel állnak, és egy jó idénykezdéssel akár fentebb léphetnének a tabellán.


Lapunk arra is kíváncsi volt, miben kell a legtöbbet fejlődnie a Berettyóújfalunak a szezon második felében. – Elsősorban abban, hogy edzéseken többen jelenjünk meg. Mindig azt szoktam mondani, hogy nagyon nehéz hazudni a labdarúgásnak, mert előbb-utóbb megbüntet. Érdekes módon az én csapatom a téli időszakban jobban szeret tréningezni, így van miben bizakodni. Nehéz ellenfelekkel fogjuk indítani tavasszal, de egy jó felkészüléssel lehet esélyünk – bizakodott.

 

Nüanszok döntenek


Szitkó arra a kérdésre, hogy a pontvadászat végén milyen eredménnyel lenne elégedett, úgy válaszolt, szeretnének odaérni az élcsapatok mögé. – A realitás azt mondatja velem, hogy az ötödik és nyolcadik hely közt kellene végeznünk az erőviszonyokat tekintve, de egy ilyen kiélezett bajnokságban nüanszok döntenek, így a negyedik hely sem lehetetlen számunkra – mondta el a szakember, aki nem titkolta, szeretnének erősíteni. Mivel a téli időszakban nehéz játékosokat igazolni, így a BUSE sincs könnyű helyzetben, de a tréner szerint néhány fiatal megérett a bizonyításra. 

 

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában