DVSC

2021.12.02. 14:38

Kellemetlen ellenfél vár a debreceniekre

Zalaegerszegről hozná el a három pontot a Loki.

DVSC-Paksi FC NBI.

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport-archív

Nem vár könnyed kirándulás a DVSC-re az OTP Bank Liga 15. fordulójában; Joan Carrillo együttese a majd 500 kilométernyire fekvő Zalaegerszegen vendégszerepel december 4-én, és az előrejelzések szerint fagypont alatti hőmérséklet mellett lép pályára. Persze a visszavágás szenvedélye fűtheti a debrecenieket, hiszen augusztus végén, a 4. fordulóban azóta is fájó vereséget szenvedtek el a ZTE ellen a Nagyerdei Stadionban – írja a dvsc.hu.

Már csak ezért is sokat érne egy esetleges Zalaegerszegen elért debreceni győzelem, nem beszélve a két gárda pozíciójáról: a Zete 16 ponttal a 8. helyen áll a tabellán, a Loki 14 egységgel a 9., tehát közvetlen vetélytársakról van szó. Az elmúlt 5 fordulóban mindkét együttes 5 pontot szerzett, azonban a hazaiaknak hosszabb a nyeretlenségi sorozatuk, immár 4 forduló óta nem tudtak győzni, igaz, előtte zsinórban nyertek meccseket, még a Ferencvárost is megverték a Groupamában.

Mindez szoros, éles találkozót ígér, s erre nem cáfol rá a két csapat közös történelme sem.

A ZTE az utóbbi időszakban kétszer is győzött Debrecenben (2020, 2021), előtte viszont a DVSC kétszer is három pontot gyűjtött a zalaiak ellen (2019-ben). Az összesített bajnoki mérleg 16 zalaegerszegi siker és 12 döntetlen mellett 31 Loki-győzelem, innen futnak neki az együttesek a szombaton 17.30-kor kezdődő összecsapásnak, amit az M4 Sport+ közvetít.

Gróf Dávid a találkozó esélyeit latolgatta. – Azon a találkozón játékban nem maradtunk alul, mégis ők vitték el a három pontot. Most szeretnénk ezt megfordítani, és mi elhozni a pontokat Zalaegerszegről. A ZTE kellemetlen ellenfél, nehéz mérkőzésre számítunk, de úgy érzem, egész héten jól dolgoztunk, így bizakodó vagyok. Remélem, a hétvégén elindul a csapat abba az irányba, ami oda vezet, ahová szeretnénk tartozni – mondta Gróf, aki arról is beszélt, mi lehet a siker kulcsa. – Bele kell állni a párharcokba, akarat kell, küzdeni kell az utolsó pillanatig, az utolsó labdáig. Az NB I-ben sokszor azt dönt, ki akarja jobban a győzelmet az adott napon, bízom benne, hogy szombaton mi leszünk ez a csapat – szögezte le a Loki hálóőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában