Jégkorong

2021.12.28. 20:37

DEAC: óévi győzelem Újbudán

Két perccel a vége előtt még két góllal vezetett a DEAC, de végül három helyett csak két pontot szerzett.

Forrás: Napló-archív

A MAC Újbuda együtteséhez látogatott a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Liga keddi fordulójában. Könnyítette a vendégek dolgát, hogy nemrég elhagyta a MAC-ot Trevor Gooch, a fővárosiak házi pontkirálya 21 mérkőzésen 16 gólt lőtt és 19 gólpasszt adott a bajnokságban.

Azért maradtak jó játékosok bőven Újbudán, például az az Izacky, aki Debrecenből tette át a székhelyét nyáron. Épp a cseh támadóról feledkeztek el a védők a saját harmadukban, ám az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt nem tudta értékesíteni, ugyanis Hetényi Zoltán védte a kísérletét.

A nyolcadik percben emberelőnybe került a DEAC, Hetényit lökte meg egy hazai játékos, de Gőz Balázs megmozdulása után szinte rögtön kiegyenlítődött a létszám. Az Újbuda jól jegelte a pakkot, így Gőz kiállítása már a hazai két perc letelte után lépett életbe, így emberhátrányban szerezték meg a vezetést a fekete-fehérek: Izackytól lopott korongot Dominik Novotny a MAC kapuja előtt, majd másodjára már a kapuba pofozta a pakkot a 10. percben. 0–1.

Akár megduplázhatták volna előnyüket a hajdúságiak, de Bálizs nagyot védett kétszer is, így egygólos vendég­előnynél vonultak szünetre a csapatok.

 

Megint Novotny

A második harmad elején beszorította a fővárosiakat a DEAC, de igazán nagy veszélyt nem jelentett a nyomás a hazaiak kapujára. A következő izgalmakat Stevens és Sándor Flórián páros kiállítása hozta, majd Hári Norbert egészsége miatt aggódhattak a cívisvárosi drukkerek egy ütközés után. Idővel rendezte a sorokat a MAC, ismét több dolga akadt Hetényinek, ám egy szerzett korongból a Debrecen növelte tovább az előnyét, ismét Novotny volt eredményes a 38. percben. 0–2.

Az utolsó etapra egy nagyon felpaprikázott Újbuda érkezett a jégre, igen komoly nyomás alá helyezték a cívisvárosiakat, de Berta Ákosék átvészelték a nehéz perceket, köszönhetően a Hetényi-Fortuna párosnak. Molnár Dávid kiállítása sem könnyítette a vendégek dolgát, de ezt is kihúzták a fekete-fehérek. A szlovák válogatott Rastislav Spirko ütőjében volt a harmadik gól, ehelyett 2 perccel a vége előtt szépítettek a hazaiak, majd 1 másodperccel a lefújás előtt ki is egyenlítettek.

Következhetett a ráadás, majd a büntetők, amelyet megnyert a DEAC, így két pontot szerzett. 

 

MSZ

 

A tények

Erste Liga, alapszakasz

MAC HKB Újbuda–DEAC 2–3 (0–1, 0–1, 2–0, 0–0, 1–2) – büntetőkkel

Budapest, Tüskecsarnok.

Gól: 0–1 Novotny (10.), 0–2 Novotny (38.), 1–2 Schlekmann (59.), 2–2 Macaulay (60.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában