Labdarúgás

2021.12.12. 18:28

Csoda a harmadik vasárnapon: esélyt sem hagyott a Loki a rangadón

Meglepetésre 2–0-s debreceni siker született a Ferencváros ellen.

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A bajnokság 16. fordulójában a Loki a címvédő FTC-t fogadta a Nagyerdei Stadionban vasárnap délután. Az idei utolsó debreceni mérkőzésén nem a DVSC számított a párharc esélyesének a listavezetővel szemben. A találkozó első húsz percében mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de egyik gárda sem tudott élni a lehetőségeivel. A 32. percben Besic sérülése után nem tudta folytatni a játékot, helyét Vécsei vette át. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a zöld-fehérek labdabirtoklási fölényben játszottak, de nagyobb gólszerzési esélyei Dzsudzsák Balázséknak voltak. A szünetre 0–0-s döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész egyből Loki-góllal kezdődött, Ugrai Roland lőtt be a bal oldalról egy szögletet, amelyre Dibusz rosszul mozdult ki, Bévárdi Zsombor pedig a hosszú oldalon beletette a lábát a labdába, ami így a kapu jobb oldalába gurult. A 64. percben megduplázza előnyét a Debrecen, a bal oldalon David Babunski lövése pattant le Mmaeéról, onnan Pávkovics Bencéről Tischler Patrik elé került, aki tizenegy méterről Dibusz lába között lőtt a hálóba. Felmerült a kezezés gyanúja, de a VAR alkalmazása után is szabályosnak ítélték meg a találatot.

A 85. percben az FTC került helyzetbe, Uzoni a tizenhatoson belül fordult kapura, de lövése a bal kapufán csattat. Nagyobb helyzet már nem alakult ki a hajrában, így a négy perces ráadást követően, nem kis meglepetésre begyűjtötte a három pontot a Loki. Joan Carrillo megszerezte első győzelmét a DVSC kispadján, és együttese ezzel a sikerével feljött a kilencedik helyre a tabellán.

 

Arany Balázs

 

A mérkőzést követően Dombi Tibor így értékelte a látottakat:

 

A tények

OTP Bank Liga, 16. forduló

DEBRECENI VSC–Ferencvárosi TC 2–0 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4260 néző. V.: Bogár Gergő (Georgiou T., Becséri G.)

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Bévárdi (Bényei, 86.), Baráth, Babunski. (Varga, 68.), Dzsudzsák – Ugrai (Sós, 78.), Tischler (Soltész, 86.) Vezetőedző: Joan Carrillo.

FTC: Dibusz – Botka, Cabraja, S. Mmaee, Kovacevic – Laidouni (Loncar, 72), Besic (Vécsei, 32.) – Marin (Zachariassen, 59.) Zubkov (Szántó, 78.), Uzuni – R. Mmaee (Mak, 71.) Vezetőedző: Peter Stöger.

Gól: 1–0 Bévárdi (46.), 2–0 Tischler (64.)

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Jó erőkből álló Ferencvárost fogadtunk, de szervezettek voltunk az egész találkozón, ennek köszönhető volt a győzelmünk. Ki kell élveznünk a mai sikert, de holnap már a Gyirmót ellen kell készülnünk.

Peter Stöger: Nem a legjobb teljesítményt nyújtottok ma, viszont a Debrecen szervezetten, jó helyzetkihasználással dolgozott. Nem vagyok dühös, viszont csalódott vagyok, mert nem mindenkinél láttam megfelelő hozzáállást a csapatomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában