Vívás

2021.12.18. 17:28

Battai Sugár ezüstérmes az országos bajnokságon!

Az Interfencing DSC 18 éves olimpikon kardvívója egyetlen tussal maradt alul a döntőben.

Forrás: Interfencing DSC

December 17-én és 18-án rendezték a vívók országos bajnokságának egyéni számait Budapesten. A verseny első napján két helyszínen zajlottak az események, a párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a tőrözők és kardozók a Ludovika Arénában léptek pástra. Az Interfencing Debrecen – kizárólag utánpótláskorú – versenyzői az utóbbi fegyvernemben mérették meg magukat, nem is eredménytelenül. A pénteki selejtezőkből hatan is továbbjutottak – Battai Sugár, Kónya Csenge, Simon Petronella, valamint Bányay Marcell és K. Szabó Mátyás – a szombati 32-es főtáblára. 

 

A 16-ba jutásért mindkét fiú szoros csatában szenvedett vereséget, pedig Bányay még 14-11-re is vezetett a korábbi magyar bajnok Nagy Pál ellen, a végén azonban győzött a rutin. A lányok közül egyedül Sugár vette sikerrel az első akadályt, s „melegített be” egy 15-3-as asszóval. A nyolcad- és negyeddöntő szintén nem okozott különösebb gondot junior világbajnokunknak, az elődöntőben viszont a tavalyi bajnok, Pusztai Liza várt rá, aki az olimpián befejező embere volt a női kardcsapatnak. Az őrségváltás megtörtént: Battai Sugár 15-13-ra legyőzte válogatottbeli csapattársát, hogy aztán a döntőben összecsapjon egy másikkal, Katona Renátával – adta hírül az Interfencing DSC.

Bányay Marcell mögött is szoros küzdelem áll
Forrás: Interfencing DSC

A finálét Sugi kezdte jobban, 7-4-re még ő vezetett, azonban a csörte közepén ellenfele átvette a vezetést, majd 14-11-re elhúzott. A debreceni kardtündér viszont nem adta fel, kiegyenlített (14-14), ám az utolsó tus sajnos nem sikerült

 

– Nagyon élveztem ma a vívást, végig magabiztos voltam. Alapvetően pozitívan tekintek a mai napra – kezdte értékelését Sugár. – A döntőt nagyon sajnálom, mert úgy éreztem, hogy az utolsó tusnál én csináltam akciót, csak nem jól hajtottam végre, így egy nagyon kellemetlen tussal kikaptam. Holnap ugyanilyen lendülettel igyekszünk vívni a lányokkal, már nagyon várom a csapatversenyt.

 

Ezüstérmével Dávid László tanítványa így is fantasztikus sikert és eddigi legjobb felnőtt magyar bajnoki eredményét érte el. Folytatás vasárnap a csapatversenyekkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában