vízilabda

2021.12.04. 13:49

Az UVSE ellen sem tudott nyerni a DVSE

Továbbra is nulla pontos a debreceni alakulat.

20210908 Debrecen E.ON Férfi OB I. Osztályú Bajnokság férfi vízilabda mérkőzése DVSE - Szolnoki Dózsa. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Képen: Macsi Patrik (8)

Fotó: Napló-archív

Elszenvedte zsinórban 11. mérkőzését a bajnokságban a DVSE-Master Good. A debreceni vízilabdacsapat ezúttal az utolsó előtti Újpesttől szenvedett négygólos vereséget az ob I. 11. fordulójában.

A klubhonlap tudósítása szerint jól indult a találkozó a debreceniek szempontjából: másfél perc elteltével Korbán Richárd szerezte meg a vezetést a DVSE-nek akcióból. Az előző játéknapon az első győzelmét megszerző Újpest néhány percen belül fordított, sokáig azonban nem játszott előnyben a házigazda. Két másodperccel a negyed vége előtt Korbán Richárd egyenlített előnyből (2-2).

A második nyolc perc katasztrofálisan sikerült, pláne az utolsó egy perc. Az UVSE sokáig egy góllal ment, az utolsó két támadásból viszont kétszer is betalált, így már hárommal vezetett a félidőben a vendéglátó. A legfájóbb, hogy egyet sem sikerült lőnie a debrecenieknek nyolc perc alatt (5-2).

Fordulás után sem tudott felzárkózni a DVSE, bár szerencsére a góllövés most már jobban ment. Fülöp Bence centerből és büntetőből volt eredményes, Török Béla, valamint Macsi Martin pedig akcióból vették be a hazai kaput. A debreceniek pechére a lila-fehérek sem vettek visszább a tempóból, maradt a háromgólos különbség (9-6).

A végjátékban tovább romlott a helyzet, két perccel a lefújás előtt már hat góllal vezetett a fővárosi csapat. Az utolsó két gólt a debreceniek lőtték Macsi Patrik és Fülöp Bence révén, de ez sovány vigasz volt. 12-8-ra győzött az UVSE, és már hat ponttal előzi meg a sereghajtó DVSE-t.

A klubhonlap azt írja, Süveges Máté vezetőedző nem tudott elutazni csapatával a mérkőzésre. A dvse.hu-nak Kardos Sándor másodedző elmondta, gratulál az UVSE-nek, ők pedig majd megbeszélik egymás között, hogy mik voltak a problémák.

Kósik Soma szerint úgy mentek a mérkőzésre, hogy megnyerjék azt, és nem is kezdtek rosszul. – Aztán viszont elkezdtünk teljesen más dolgokat csinálni, eltértünk a megbeszélt taktikától, és ez eredményezte azt, hogy ez lett a vége. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem, és ilyen rosszul sikerült az őszi szezon. Van még két nehéz meccsünk, ahol megpróbálunk pontot szerezni, tavasszal pedig játszunk majd mindenkivel még egyszer, tehát még nincs veszve semmi – értékelt a DVSE pólósa.

A Debrecen legközelebb december 15-én ugrik medencébe, akkor a Vasast látják vendégül.

A tények

E.ON férfi vízilabda ob I, 11. forduló

UVSE-Hunguest Hotels – DVSE-Master Good 12-8 (2-2, 3-0, 4-4, 3-2)

Gólszerzők: Ekler 6, Bencz 2, Belényesi 2, Korbács, Ionescu, ill. Fülöp 3, Korbán 2, Macsi M., Macsi P., Török

Mesterszemmel

Kardos Sándor (másodedző, DVSE-Master Good): „Gratulálok az UVSE csapatának, mi pedig majd megbeszéljük egymás között, hogy mik voltak a problémák.”

Kósik Soma, (DVSE-Master Good) : „Úgy jöttünk ide, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és nem is kezdtünk rosszul. Aztán viszont elkezdtünk teljesen más dolgokat csinálni, eltértünk a megbeszélt taktikától és ez eredményezte azt, hogy ez lett a vége. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem és ilyen rosszul sikerült az őszi szezon. Van még két nehéz meccsünk, ahol megpróbálunk pontot szerezni, tavasszal pedig játszunk majd mindenkivel még egyszer, tehát még nincs veszve semmi.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában