visszatekintő

2021.12.13. 16:36

Az FTC-t is kipipálhatta a Loki támadója

Tischler Patrik elmondta, hogy minden meccsen ilyen tűzzel kellene játszaniuk.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A DVSC labdarúgócsapata hatalmas bravúrt hajtott végre hazai pályán a címvédő Ferencváros ellen, hiszen 2–0-ra legyőzte Joan Carrillo együttese az El-t is megjárt fővárosiakat. Az első játékrész nagy küzdelmet hozott a szakadó esőben, mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, de többnyire mezőnyjáték zajlott. A második játékrészre viszont remekül jött ki az öltözőből a Loki, már a 46. percben gólt szerzett Bévárdi Zsombor, aki Ugrai Roland szöglete után passzolt a vendég kapuba. A debreceniek nem álltak be védekezni a vezetés után sem, amelynek meg is lett az eredménye. A 64. percben David Babunski lövését követően egy zöld-fehér védőről pattant Tischler Patrik elé a labda, aki Dibusz lábai között talált a hálóba, beállítva a 2–0-s végeredményt. Ezzel a sikerével feljött a tabella kilencedik helyére a cívisvárosi alakulat, míg a fővárosiak a Kisvárda sikerének köszönhetően lecsúsztak a hazai pontvadászat második pozíciójába.

 

Az összecsapást követően a gólt szerző Tischler Patrik értékelte a mérkőzést a Hajdú-bihari Naplónak. – Minden meccsen ilyen tűzzel kellene játszanunk, éreztem belülről, hogy sokkal kompaktabbak voltunk, csúsztunk-másztunk egymásért a gyepen. 

Vasárnap délután 11 olyan ember volt a pályán, akik el tudták tüntetni a fizikális és a pénzügyi különbségeket, amely a két csapat között van. 

A meccs kezdésekor a vonal alatt voltunk a tabellán, beszéltük is az öltözőben, hogy nem mehetünk így majd a téli szünetre, és ennek érdekében mindent meg kell tennünk. Jó mérkőzés volt, csapatként küzdöttünk ezért a sikerért, ami akkor ér valamit, ha a Gyirmótot is le tudjuk győzni idegenben – fogalmazott a Loki támadója.

 

Be lehetett tuszkolni, pöckölni

 

A DVSC játékosa elmondta, hogy 1–0 után még elég rizikós volt az eredmény, de 2–0-nál kicsit megnyugodtak. – A találatom egy begyötört lövés volt, de a lényeg, hogy bement, és megadták. A fiúknak pont ezzel poénkodtam, hogy be lehet azt tuszkolni, pöckölni, ahogyan Szalai Ádám gólja után mondták a 2016-os Európa-bajnokságon. Ez volt az első NB I.-es gólom az FTC ellen, mindenkinek betaláltam már az első ligában, de a Ferencváros eddig kimaradt. Néhány hete néztem pont, hogy sok meccsen játszottam már, nem kevés gólt jegyezhettem fel ezeken, de egészen eddig a zöld-fehérek ellen nem sikerült. Ez is plusz motivációt adott számomra, és hatalmas öröm így utólag, hogy ellenük is eredményes voltam – nyilatkozta a hajdúságiak csatára.

 

A DVSC idei utolsó mérkőzésén a sereghajtó Gyirmót otthonában lép pályára vasárnap 16 óra 30 perckor. 

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában