Vívás

2021.12.20. 11:32

Arannyal és ezüsttel ünnepelt Göttlinger Dániel

Hat év után ismét lett debreceni arany a felnőtt magyar bajnokságon.

Forrás: Békessy Béla Vívó Klub

Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub versenyzője a hétvégén megrendezett Kerekesszékes Magyar Bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

 

December 17-én pénteken először párbajtőrben remekelt, ahol az első összecsapásban Széles Gábort, az OSC versenyzőjét győzte le 15-5-re, majd 15-8-ra magabiztos győzelmet aratott Gergely István, a DVE versenyzője fölött. A döntőt Tarjányi István (NYVSC KK) ellen vívta, aki ezúttal jobbnak bizonyult a debreceni versenyzőnél 15-6 arányban, így Dani ebben a versenyszámban végül ezüstérmet szerzett.

Forrás: Békessy Béla Vívó Klub

Kardban azonban nem talált legyőzőre. Itt először Forgács Pétert győzte le 15-0-ra, aki Dani remek formájának köszönhetően még találatot sem tudott elérni a debreceni kiválóság ellen. Következő ellenfele Boda Ferenc (Törekvés SE) volt, aki fölött szintén óriási fölénnyel győzött a debreceni vívó. A döntőt másnap Zsolnai Sándor (Törekvés SE) ellen vívta. Kettejük csatájából aranyat érő, magabiztos vívással a Békessy kiválósága került ki győztesen. Ezzel advent negyedik hétvégéjén Göttlinger Dániel egy ezüst- és egy aranyéremmel zárta a kerekesszékes magyar bajokságot – adta hírül a Békessy Béla Vívó Klub.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában