Torna

2021.12.10. 11:40

A legjobbak közé került az ifjú debreceni tornász

A DEAC fiatal sportolója, Kovács Ármin meghívást kapott a serdülő­válogatott tatai edzőtáborába.

Forrás: DEAC

A haladó versenyek 2010-es születésűek csoportjában Kovács Ármin összesítésben a 9. helyen végzett a szezonban, a vidéki indulók közül pedig a legjobban teljesített, ennek is köszönhető, hogy most a serdülőválogatottban bizonyíthat.  Lakatos István, a DEAC tornaszakosztályának vezetője a klub oldalának nyilatkozott Kovács Ármin válogatottságával kapcsolatban. – Ármin edzésmunkája példamutató, nagyon aktívan, célratörően dolgozik a sikerekért.

Megtanulta, hogy a jó eredményért meg kell küzdeni, rendkívül szorgalmas, nemcsak edzésen, hanem otthon is fejleszti képességeit.

Célja a magasabb szintű elemek elsajátítása, mindig kihívást támaszt maga elé. Most egy új lehetőség nyílt meg számára, hiszen a legjobbak között tölthet el néhány napot az edzőtáborban – mondta a szakosztály vezetője. 

Lakatos István hangsúlyozta, hogy Debrecen tornasportjának eredményességét jelzi Kovács Ármin elismerése. – Reméljük, hogy visszatérnek a régi sikerek, hiszen a város a tornasport egyik fontos pillére volt országos viszonylatban. Köszönet a Debreceni Egyetemnek, hogy a tornászok szivacsgödrös edzőteremben tudnak készülni. A mai torna magas követelményeket támaszt a versenyzők felé, és megfelelő edzéskörülmények nélkül már nem lehet teljesíteni – fogalmazott a szakember. 
A válogatott összetartását a tatai edzőtáborban tartják, ám az csak később dől el, hogy pontosan mikor gyűlnek össze a korosztály legjobbjai.

HBN


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában