Jégkorong

2021.12.03. 12:40

A DEAC az egyértelmű esélyes a Titánok ellen

Volt egy kis idő feltöltődni és rákészülni a fehérváriak elleni mérkőzésre.

20210928 Fehérvári Titánok - DEAC jégkorong mérkőzés. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Napló-archív

Pár napos pihenő után folytatódik a jégkorong Erste Liga, a Debreceni Egyetem együttese a Titánok csapatát fogadja pénteken a jégcsarnokban.

A székesfehérvári fiatalok mindösszesen két rendes játékidőben és egy ráadásban kivívott győzelemmel büszkélkedhetnek, a szerzett pontjaik száma nyolc, ezzel sereghajtók a bajnokságban. Előző mérkőzéseik nem sikerültek valami jól, nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek az újpestiektől, illetve az Acélbikáktól is. A legnagyobb bravúrt november 4-én hajtották végre, amikor hazai jégen egygólos győzelmet arattak a rekordbajnok ferencvárosiak felett.

A DEAC jelen pillanatban 25 ponttal a 6. pozíciót foglalja el a bajnoki tabellán, előtte négypontnyira – tehát nagyjából még lőtávolságra – a Brassót találjuk. Az utóbbi hetek a debreceniek részéről váltakozó eredménnyel zárultak, november 19-én otthonában páholták el rendesen a Ferencvárost, majd ráadásban a Jegesmedvéket. Ezt követően az UTE büntetőkkel verte az egyetemistákat, az FTC látszatra valamivel könnyebben, viszont az új vezetőedző, György József véleménye szerint ekkor hokiztak a legjobban a játékosai. Az elmúlt napokban Berta Ákoséknak volt egy kevés ideje arra, hogy felkészüljenek a fehérváriak farm­csapata ellen. Az esélyeket latolgatva egyértelmű, hogy hazai pályán a hajdúságiak felé billen a mérleg nyelve.

A DEAC–Titánok mérkőzést pénteken 18.30-tól rendezik a Debreceni Jégcsarnokban, melyet az Erste Liga TV is közvetít majd – számolt be a klub honlapja.

HBN

Borítókép: Sándor Flóriánék (jobbra) kétszer már legyőzték a Titánokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában