Labdarúgás

2021.11.17. 08:10

Varga Kevin: „Az ilyen mérkőzésekért éri meg futballozni”

A válogatott fuballista szerint mindenkinek bizonyítania kell, hogy helye van Marco Rossi együttesében.

20211115 Lengyelország Magyarország labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este a világbajnoki selejtezők csoportkörének utolsó fordulójában bravúros, 2–1-es győzelmet aratott Varsóban Lengyelország ellen. A mieink a siker ellenére is csak a negyedik helyen végeztek az I csoportban. Anglia lett az első, s így automatikus résztvevője a 2022-es katari vb-nek, másodikok lettek a lengyelek, harmadik helyezett az álmainkat szertefoszlató Albánia, és a nemzeti együttesünk mögött végzett Andorra és San Marino.

A hétfő esti találkozón a DVSC-ben nevelkedő Varga Kevin is a kezdőcsapatban kapott helyet. A török Kasimpasa futballistája a Naplónak beszélt a mérkőzésről és a selejtezősorozatról. – Európából nagyon nehéz még pótselejtezős helyet is elérni, nemhogy közvetlenül kijutni, láthatjuk, hogy sztárcsapatok – mint például Olaszország vagy Portugália – is playoffra kényszerülnek. Azt gondolom, hogy összességében jó teljesítményt nyújtottunk, tény, hogy az Albánok elleni két meccs egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A lengyelek elleni négy pont és a Wembley-ben elért döntetlen viszont óriási eredmények. A két nagy csapattal szembeni négy összecsapáson mindössze egy vereséget szenvedtünk, ez mindenképp bravúros. Ezekre kell, hogy építkezzünk a későbbiekben – mondta.

Tét nélkül is motiváltak voltak

A debreceni támadó nagyon örült, hogy kezdőként kapott lehetőséget a lengyel válogatott ellen hétfő este. Rendkívül motivált voltam, az ilyen mérkőzésekért éri meg futballozni, hiszen szenzációs volt a hangulat. Gyönyörű stadionban játszottunk 56 ezer ember előtt, egy fantasztikus csapat ellen, ezeket a körülményeket csak élvezni lehet – mondta, majd hozzátette, hogy szó sem volt motiválatlanságról amiatt, mert igazi tétje már nem volt a találkozónak. – Rossi mester nagyon jól kezelte ezt a helyzetet. Azt kérte tőlünk, úgy játsszunk, mintha a pótselejtező múlna az eredményen, és tegyünk meg mindent a sikerért.

„A stáb építi a jövő csapatát, elmondták mindenkinek, hogy aki pályára lép, az büszkén viselje a címeres mezt, és ha bárkinek nem lenne megfelelő a hozzáállása, akkor az legközelebb már nem kell, hogy jöjjön”

– árulta el Varga Kevin, aki szerint ezt nem fenyegetésnek kell venni, hanem motivációnak, hogy aki megkapja a lehetőséget – ahogy ő is –, bizonyítsa be, hogy helye van a csapatban.

A 25 éves futballista szerint egyre több minőségi játékosa van a válogatottnak, és az összhang is jó a keretben. – A fiatal és rutinos futballisták tökéletes arányban vannak jelen, ez szerintem bizakodásra ad okot a jövőre nézve. A Nemzetek Ligájának az A divíziójában játszunk majd jövő nyáron, amelyben legalább olyan szintű, mint a lengyel, vagy még erősebb válogatottakkal nézünk majd szembe. Ebben sem szeretnénk alárendelt szerepet betölteni, nem az a terv, hogy 0 ponttal utolsók legyünk. A realitás talaján maradva, de komoly céljaink vannak az elkövetkezendőkben is – fogalmazott. Varga Kevin a héten visszatér Törökországba, ahol a Kasimpasával vasárnap már bajnoki találkozó vár rá.

Bakos Attila

Borítókép: Varga Kevin (piros mezben) kezdőként bizonyíthatott a lengyel válogatott elleni találkozón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában