Röplabda

2021.11.18. 16:34

Újabb élcsapatot szeretnének megszorongatni a debreceniek

A DEAC-osok a Kazincbarcika otthonába látogatnak.

Fotó: DEAC

A DEAC férfi röplabdázói a hatodik helyen lévő Kazincbarcika otthonába látogatnak november 21-én, vasárnap délután. A borsodiak öt meccs után két győzelemmel és három vereséggel rendelkeznek, míg Fodor Antal tanítványai eddig csak a Dunaújvárost múlták felül, emellett négyszer pont nélkül maradtak. A nyáron egy felkészülési tornán már találkoztak egymással a felek, így a debreceni együttes viszonylag friss emlékekkel rendelkezik a következő riválisról.

A mérkőzést ugyan a Vegyész nyerte meg 3:0-ra, ám a DEAC-osok játékában bőven akadtak biztató momentumok.

– Ezen az összecsapáson várakozáson felüli teljesítménnyel rukkoltunk elő, míg a Barcikáról talán ennek az ellenkezője mondható el, ám ebből nem lehet nagy következtetéseket levonni. Egy olyan együttes otthonában lépünk pályára, amely a legjobb négybe igyekszik, ettől függetlenül szeretnénk megkeseríteni az életét. A győzelem nem tűnik reálisnak, de abban bízhatunk, hogy legalább egy szettet megnyerünk. A kazincbarcikai csarnokban rendre kiváló hangulat szokott uralkodni, a hazaiak sok erőt meríthetnek a szurkolók buzdításából. Ellenfelünk kerete valamelyest átalakult a nyáron, ám a változások ellenére nem gyengült, sőt, érzésem szerint erősödött. Sérülése után a magyar válogatott egyik erőssége, Szabó Dávid egyre komolyabb szerepet kap, valószínűleg ellenünk is szóhoz jut majd – nyilatkozta a deac.hu-nak Fodor Antal.

Az előző fordulóban a MAFC bajszát ráncigálták meg a debreceniek. A 3:1-es vereség miatt nem kell szégyenkezniünk, bár ha a kulcspillanatokból jobban jönnek ki, még emlékezetesebb lehetett volna ez az ütközet.

– Természetesen örültem a produkciónknak, a játékosok szemében végig láttam a tüzet, remélem, hogy ezen az úton megyünk tovább. Pici hiányérzet mégis maradt bennem, hiszen egy kis szerencsével a pontszerzés is összejöhetett volna. A negyedik játszma végén sajnos egy outot fogtunk, és ezt döntő pillanatnak tartom, ugyanis ezzel 24:21-re módosult az állás. Azt el kell ismerni, hogy a fővárosiak nem érdemtelenül nyertek – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Extraliga 6. forduló

VRCK-DEAC

2021. 11. 21. (vasárnap) 17:00, Don Bosco Sportközpont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában