Jegyzet

2021.11.20. 10:35

„Szász” szónak is egy a vége!

Mégpedig az, hogy vasárnap este a DVSC kézilabdacsapata bizton kiharcolja az európai csoportkörbe jutást Romániában.

Weisz György

Múlt héten a Hódosban kicsit akadozott a gépezet a nagydisznódiak ellen. A jelenleg a román élvonalban vitézkedő erdélyi egylet okosan, taktikusan lassította a játékot, a mieink nem tudtak mit kezdeni a közel ötvenszázalékos teljesítményt nyújtó orosz kapusukkal sem. Ez azonban a múlt, szerdán este a Dunaújváros ellen már ismét megmutatták Vámosék, ki az úr a kapuk előtt.

Mindössze rövid villámlátogatásra készülnek a lokis hölgyek. Vasárnap indulnak a Debreceni Repülőtérről, Szebenben leszállnak, majd onnan rövid, 15 kilométeres autóbuszozás következik, a derbi után pedig azonnal hazafelé jönnek. A mostani járványhelyzetben ez az egyetlen logikus és észszerű megoldás.

Hogy mennyi magyar drukker lesz, rejtély. Egy legutóbbi népszámlálás alapján a majd’ 14 ezer lakosú Nagydisznódon zömében románok, német ajkú szászok és mindössze alig kilencven honfitársunk él. Televíziós közvetítés sem lesz, ugyanis a helyiek úgy döntöttek, nem kedveznek a magyar nézőknek. A DVSC-nél azonban mindent megtesznek, hogy YouTube-csatornájukon élőben követhessük a piros-fehérek továbbjutását. Mert én ebben bízom. Jobb csapat vagyunk, a szinuszgörbe aljáról már visszakapaszkodtunk. Ha a lányok betartják Szilágyi mester utasításait, nem lehet baj. Nekünk négy magyar válogatottunk van, nekik – tudtommal – egy román sincs.

„Nekünk van egy fanatikus B közepünk, nekik maximum a hátuk közepe, ahová a mieinket sem kívánják.”

Ottani sajtóértesülések szerint a településen lévő Louis Vuitton luxusmárka cipőgyára divatos, téli csizmákat ajánlott fel a román hölgyeknek továbbjutás esetén. Katalógusukat böngészve, egy ilyen lábbeli magyar forintban számolva páronként közel egymillió forint. Nemes gesztus, de erre nem kerülhet sor.

Csak egyetlen esetben: ha valami kívülálló, tőlünk független nagy disznó(d)ság következne be.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/tovizi-petra-agresszivabbnak-kreativabbnak-veszelyesebbnek-kell-lennunk-5845352/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában