Tíz település képviseltette magát

2021.11.16. 16:25

Sikerrel zárult a biharnagybajomi súlyemelő verseny

Több mint tíz aranyérmet szereztek a hajdú-bihari sportolók.

Fotó: Fiszej SE Debrecen-archív

Területi minősítő versenyt rendeztek Biharnagybajomban, amelynek a helyi súlyemelő szakosztály adott otthont november 14-én, szombat délelőtt. A jó hangulatú eseményen tíz település képviseltette magát: Békés, Békéscsaba, Biharnagybajom, Budapest, Debrecen, Hajdúszoboszló, Kecskemét, Kisújszállás, Szerencs és Téglás 40 versenyzője mérte össze erejét. A házigazda község igazán eredményesen zárt, hiszen Máté Ferenc 81, Vass Dániel pedig 67 kg-os súlycsoportban szerzett aranyérmet.

A Hajdú-bihari Napló Földi Józsefet, az esemény szervezőjét és a biharnagybajomi egyesület vezetőjét kérdezte a megmérettetésről.

– Sikerült megtölteni versenyzőkkel és hozzátartozóikkal az általunk bérelt tornatermet, így a hangulatra sem lehetett panasz. Komoly szervezést igényelt a rendezvény, a jelenlévőknek biztosítottuk a kellemes fogadtatást és az egész napos étkeztetést. Nálunk garantáltak a remek minőségű sporteszközök, ki merem jelenteni, hogy az ország egyik legjobban felszerelt egyesülete vagyunk – mondta Földi József.

A sportvezető úgy érzi a járvány-helyzet okozta lehetőségekhez képest eredményesen zárták az évet.

– A legnagyobb odafigyelést az utánpótlás nevelés igényli. Nehéz kitartó, megbízható versenyzőket találni, akikre lehet számítani, amikor igazán nagy szükség van rájuk. Viszont vannak terveink a sportág népszerűsítésére, a téli szünetben szeretnénk minél több iskolában súlyemelő-bemutatókat tartani, kedvet csinálva a fiatalabb korosztálynak a sporthoz – nyilatkozta Földi József.

Maximális pontszámmal

A Fiszej SE Debrecen súlyemelői is kiváló eredményekkel zárták a biharnagybajomi versenyt. Kölyök kategóriában a 49 kg-os Mózes Hanna első helyezett lett a maximális 90 pontot megszerezve. A serdülőknél Kovács Márk, a junioroknál Richter Laura, a felnőtteknél pedig Burai Luca nyakába akasztották az aranyérmet. Ifjúságiaknál Molnár Kevin szerzett bronzérmet, míg a felnőtteknél Császár Dóra 52 kg-os összetett eredménnyel ezüstérmet szerzett.

Arany Balázs

A verseny megyei érdekeltségű győztesei

Biharnagybajom: Máté Ferenc (81 kg-os súlycsoport), Vass Dániel (67 kg).

Fiszej SE, Debrecen: Kovács Márk (+96 kg), Richter Laura (49 kg) Burai Luca (55 kg), Mózes Hanna (49 kg).

Hajdúszoboszló: Bognárné Tóth Ildikó (59 kg), Rubóczki Tamás (73 kg).

Téglás: Szegedi Judit (87 kg), Németh Szabolcs (+89 kg), Német Kloé (55 kg), Szegedi Ádám (73 kg), Tóth Csaba (67 kg).

Borítókép: Kovács Márk, Molnár Kevin és edzőjük, Kecskés Zoltán 2021 szeptemberében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában