Jégkorong

2021.11.18. 13:18

Revansot vettek Bertáék

A DAB elleni győzelemmel mutatkozott be György József a debreceniek kispadján.

20210402 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC-FTC jégkorong Magyar Kupa elődöntő a Debreceni Jégcsarnokban. képen: Berta Ákos #51

Fotó: Napló-archív

A múlt héten edzőváltáson esett át a DEAC jégkorongcsapata, David Musial helyét az eddig utánpótlásban dolgozó György József vette át a padon. Az új vezetőedzőnek első mérkőzésén sikerült visszavágnia a sereghajtó Acélbikák ellen, 5–2-es győzelmet arattak az egyetemisták a Debreceni Jégcsarnokban.

A találkozó első kétharmadában szorosan alakult az eredmény, az egyetemisták Almási révén szereztek vezetést, amelyre Rybchik válaszolt. A második játékrészben a fordítás is sikerült a vendégeknek, szintén Rybchik volt eredményes, a hazaiak azonban nem adták fel, és Sági találatával ismét döntetlenre álltak a csapatok a második szünetben.

A döntés az utolsó húsz percre maradt, ekkor már csak debreceniek tudtak gólt szerezni, méghozzá hármat. Novotny a harmad elején fordította meg ismételten az eredményt, amelyet még a hajrában Kuleshov és Molnár gólja tett igazán magabiztos sikerré. A cívisvárosi hokisok ezzel a győzelemmel 19 egységgel a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

A Hajdú-bihari Napló a mérkőzést követően a hazaiak csapatkapitányát, Berta Ákost kérdezte, aki egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. – Kötelező győzelem volt. Az első kétharmad után pörgettük fel a játékot igazán, sikerült nyomás alá helyeznünk az ellenfelet, melynek köszönhetően 3–0-ra megnyertük az utolsó játékrészt, és ezzel a találkozót is – mondta.

A DEAC hokisa beszélt az új vezetőedző általi módosításokról is. – Teljesen átalakult a játékunk, más rendszerben lépünk pályára, valamint változott a felfogás is. A válogatottszünetben volt egy kis időnk gyakorolni, el tudtuk sajátítani az edző követeléseit. Még az elején vagyunk ennek az útnak, néhány nap alatt nem történnek hatalmas átalakulások – fogalmazott Berta Ákos.

A pontokkal jöhet az önbizalom

A DEAC honlapjának az új vezetőedző, György József beszélt a meccs után. – Igazából, ahogy mondtam, négy sorral kezdtük a mérkőzést és két harmadon keresztül így játszottunk, de nem sikerült még elérnem azt, hogy négy sorral is azt az iramot diktáljuk, amit szeretnénk, mivel megszokta a csapat a háromsoros játékot. Kértem őket, hogy próbáljuk megtartani a tempót, ezzel azt nyertük meg, hogy az utolsó harmadban átálltunk három sorra és volt annyi a srácokban, hogy megfordítsuk a meccset. Ebben látom a siker kulcsát ezen a bajnokin. Az önbizalmunk azért még nincs a helyén, néha olyan tétovázás volt, amit muszáj lesz kijavítanunk. Ha jönnek a pontok, biztos vagyok benne, hogy az önbizalmunk is a helyére kerül – nyilatkozta a szakember.

A DEAC következő bajnoki mérkőzésén a Tüskecsarnokban lép jégre a Ferencváros ellen pénteken este, 18 óra 30 perckor.

Arany Balázs

Borítókép: Berta Ákos szerint még az út elején járnak az új vezetőedzővel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában