vereség az MTK ellen

2021.11.10. 19:16

Őrült hajrá után kapott ki a DVSC

Hiába vezetett már hat góllal is az első félidőben a Loki, a végén 29–28-ra alulmaradt az MTK-val szemben.

2021105 Debrecen fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló DVSC SCHAEFFLER - Érd NBI / A női kézilabda mérkőzés. képen: ARANY REBEKA MELINDA #72 SZABÓ NINA #81

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC női kézilabdacsapata az NB I. 8. fordulójában az MTK-hoz látogatott szerda délután 17 óra 30 perctől. A találkozót az előkelő harmadik helyen várhatták a lokista lányok, hiszen remekül kezdték a szezont, hét meccsből hatot megnyerve. A fővárosi kék-fehérek rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak a találkozó előtt, ezért nem tudhatták Szilágyi Zoltánék, hogy mire számítsanak.

A hazaiak egyértelműen a jobbik arcukat mutatták az összecsapás elején, hatékonyan támadtak és fegyelmezetten védekeztek Golovin Vlagyimir tanítványai. Az egykori debreceniek, Kekézovity Anna és Marincsák Nikolett vezérletével robogott az MTK az első 10 percben, többször Giegerich bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne lépjenek el a fővárosiak.

A 10. percet követően azonban fokozatot váltott a DVSC.

Szépen kihasználta a széleket a csapat, Costa és Petrus is több góllal segítette hozzá ahhoz a cívisvárosi együttest, hogy a 27. minutumban már hat góllal vezessen. A félidő végére némileg faragott a hátrányból az MTK, de így is 4 gólos vendég vezetésnél szólalt meg a szünetet jelző duda. Az első játékrészben a DVSC kapusa, Giegerich közel 50 százalékos teljesítménnyel védett, ami nagyban hozzájárult a vezetéshez.

A szünetet követően megint a hazaik kezdtek jobban, és feljöttek egy gólra a Lokira, ezúttal – a debreceni születésű – Pál Tamara hathatós közreműködésével. Az első tíz perc elteltével Szilágyi Zoltán időt is kért, hogy rendet tegyen kicsit a fejekben. Úgy tűnt, hogy ez a lépése be is jött a nyáron Debrecenbe érkező szakvezetőnek, hiszen kicsit ellépett ellenfelétől a Loki, ekkor Hornyák vette a vállára a csapatot. Nem adta fel azonban az MTK, és Kekézovity vezérletével visszajöttek a meccsbe, és 5 perccel a vége előtt ki is egyenlítettek, ekkor 26–26 állt a kijelzőkön.

Elképesztően izgalmas végjátékot hozott a találkozó, a budapesti gárda két góllal is vezetett. A Loki a végén egyre visszajött, de egyenlíteni már nem tudott, így elszenvedte szezonbeli második vereségét is.

A találkozó egy pontján már úgy tűnt, hogy a DVSC el tudja dönteni a két pont sorsát, azonban az MTK váltani tudott, fantasztikus hajrával megfordította és megnyerte a rendkívül szórakoztató, fordulatos mérkőzést.

Bakos Attila

A tények

K&H Női NB I., 8. forduló

MTK Budapest–Debreceni VSC 29–28 (14–18)

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 350 néző. Vezették: Paska Dániel, Vastag Sámuel.

MTK: Győri ─ Juhász 1, KEKÉZOVITY 7, Marincsák 2, Szabó L. 2, Bujdosó-Gerháth 4, Pelczéder 2. Csere: Rutka-Győrffy, Sallai N. 1, PÁL T. 6/4, Koronczai 1, Bánfai 1, Mazák-Németh , Dakos 2. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

DVSC: GIEGERICH – M. Costa 5, Kovács A. 3, Bordás 3, HORNYÁK D. 5, Vámos P. 1/1, Petrus 4. Cserék: Csapó K., Csernyánszki 1, Planéta 2, Arany R. 2, Jezsikava 1, Szabó N. 2. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 4–8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában