Megmérettetés

2021.11.28. 11:21

Országos kick-box versenyt rendeztek Nádudvaron

A vírushelyzet ellenére 30 klub 150 kick-boxere 263 nevezést adott le.

Fotó: Rácz Kick-boxing Team archívuma

A IV. Nádudvari Gasztro Kupa küzdelmei kezdődtek meg szombat délelőtt a helyi általános iskola sportcsarnokában. A vírushelyzet ellenére 30 klub 150 kick-boxere 263 nevezést leadva versengett a minél jobb helyezésért.

A torna felvezetéseként egy orosházi formagyakorlatos világbajnok pár, Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia látványos bemutatója hangolt a nap csatáira.

A formagyakorlatos világbajnok pár: Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia látványos bemutatója Ι Fotó: Marján László

– Örülünk, hogy Nádudvar adhat otthont immár negyedjére ennek a rangos országos versenynek, és büszkék vagyunk rá, hogy versenyzőink sikereikkel, sportemberi magatartásukkal öregbítik városunk hírnevét – mondta megnyitó beszédében Maczik Erika polgármester.

Tóthné O. Nagy Judit, a helyszínt biztosító Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője hangsúlyozta, az ő tanítványaikat is trenírozó Rácz Kick-boxing Team vezetőiben befogadó és elfogadó embereket ismert meg az elmúlt évek alatt, akik már eddig is sok szép sikereket értek el a sportágban.

Szervezők és elöljárók. Balról: Rácz Krisztián, Pető József, Maczik Erika, Tóthné O. Nagy Judit és Rácz Lajos Ι Fotó: Marján László

Rácz Lajos, a versenyt szervező Rácz Kick-boxing Team elnöke külön köszöntötte még – a viadalt a kezdetek óta mentő szakápolóként segítő – Pető Józsefet úgyis, mint a helyi önkormányzat egészségügyi bizottságának elnökét. Ajándékkal jutalmazta Debreczeni Dezsőt, a nyolcszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi világbajnok kick-box versenyzőt, valamint Andorka Imrét, a három danos kick-box mestert, aki Körmendről érkezve segítette őket a szervezésben.

Ezután Szabó Gábor főbíró vezetésével négy tatamin kezdődtek meg a küzdelmek.

Harminc klubból érkeztek versenyzők, közülük három csapat képviselői a képen, középen a helyiek Ι Fotó: Marján László

A házigazdákat edző Rácz Krisztián két danos mester a versenyt követően értékelte a mutatott teljesítményüket: – A fokozódó járványhelyzet közepette hét versenyzőnk állt tatamira a versenyen. Ők egytől-egyig kihozták magukból a maximumot és szép eredményeket értek el, így összesen három első, három második és három harmadik helyezésnek örülhetünk a fárasztó nap végén.

Marján László

A hazai csapat eredményei

Első helyezett:

Darányi Csenge (Junior, -70 kg, Light-contact)

Darányi Csenge (Junior, -70 kg, Kick-light)

Nagy Viktor Péter (Felnőtt, -69 kg, Kick-light)

Második helyezett:

Molnár Mendel (Cadet I., -37 kg, Point-fighting)

Darányi Csenge (Junior, -70 kg, Point-fighting)

Mozsonyi Dániel (Felnőtt, -69 kg, Light-contact)

Harmadik helyezett:

Szabó Balázs (Cadet I., -47 kg, Point-fighting)

Molnár Molli (Cadet I., -42 kg, Point-fighting)

Boros Botond (Cadet II., – 52 kg, Light-contact)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában