ilyen volt a Gyorskorcsolya

2021.11.24. 09:36

Négy nap jeges varázs Debrecenben

Remek házigazdája volt a cívisváros a világkupának.

20211121 Debrecen fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Rövidpályás gyorskorcsolya világkupa fináléja, (4.nap). képen: holland csapat

Fotó: Czinege Melinda

Feledhetetlen élményekkel gazdagodott, aki kilátogatott a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa debreceni fordulójára. Bajnokok, elit versenyzők sora körözött szédítő sebességgel a világszínvonalúvá felújított Főnix Aréna kiváló minőségű mobil jegén. Átlagember szemének hihetetlen volt a látvány, ahogy közel 50 km per órás sebességnél olyan eleganciával és magabiztossággal vették a korisok a szűk kanyarokat, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Short track formagyakorlat Liu Shaolin Sándor vezetésével | Fotó: Czinege Melinda

A versenyzők és a nézők is napról napra lakták be egyre jobban a Főnixet, szombatra és vasárnapra már többezres tömeg szurkolt a lelátón a short track klasszisainak. Természetesen elsöprő többségben voltak a magyar drukkerek, de érkeztek nézők Lengyelországból, Hollandiából, a kínai csapatot pedig egy viszonylag népes tábor buzdította. Ahogy mára megszokott, rengeteg fénykép készült a versenyről, a nézők egymással és a két kabalafigurával, Korival, illetve Betyárral is szívesen fotózkodtak, szelfiztek.

Kori, a szövetség kabalafigurája igen népszerű volt a szelfizők körében | Fotó: Czinege Melinda

Állnak a rendezés elébe

Abban, hogy ilyen zökkenőmentesen zajlott le a világkupa nagy szerepe volt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és a Debreceni Sportcentrum kiváló együttműködésének. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója a Naplónak elmondta, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak mind a szövetségtől, mind a versenyzőktől.

A lengyel szurkolók nagyon barátságosak voltak | Fotó: Czinege Melinda

– Remek házigazdája volt a cívisváros a világkupának, szerencsére ezt erősítik meg a reakciók is – hangsúlyozta a szakember. – Maga a Főnix Aréna is kiválóan vizsgázott, a felújítás óta ez volt az első komolyabb esemény, így volt bennünk egy kis drukk, nehogy valami addig láthatatlan hiba pont a verseny alatt jöjjön elő. A világkupán a legfontosabb a jég minőségének megtartása volt, egy ilyen multifunkcionális csarnokban ez nem egyszerű, de számos olyan átalakítást is elvégeztünk, ami segített abban, hogy a jég tökéletes legyen. LED-es rendszerre cseréltük le a világítást, mert annak sokkal kevesebb a hőkibocsátása. Mobil hűtőgépeket hoztunk, a légtechnikán is olyan változtatásokat végeztünk, amely elősegítette, hogy minél kevesebb hőterhelést kapjon a pálya felülről. A nemzetközi szövetség már jelezte, hogy a továbbiakban is kalkulálna Debrecennel, én pedig bízom benne, hogy ismét Európa-bajnokság vagy világkupa helyszíne lehet majd a Főnix. Azon leszünk, hogy ezeket az eseményeket a MOKSZ-szal közösen megpályázzuk – mondta el Becsky András, aki reményét fejezte ki, a cívisvárosban szerzett kvalifikációs pontok hozzásegítik a magyar csapatot ahhoz, hogy a lehető legnagyobb létszámban vegyen részt a pekingi téli olimpián.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/spiller-istvan-szeretem-az-itteni-embereket-mindig-jo-erzes-a-hajdusagban-lenni-5859146/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/erezzuk-a-szeretetet-olyan-mintha-hazajarnank-sportigazgatoi-ertekeles-a-debreceni-vk-utan-5855180/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/debrecen-rovidpalyas-gyorskorcsolya-vk-negyedik-nap-5850701/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában