Megye I.-es aranyköpések

2021.11.29. 17:30

„Muszáj volt nyernünk, hiszen édesanyámnak ma van a születésnapja”

Egy csomó szuper meccs volt idén, és szerencsére a lefújás utáni velős gondolatokból is jutott bőven.

20210130 Hajdúszoboszló Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló HSE-Monostorpályi megyei I labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

Novemberben lejátszották az utolsó meccseket is a labdarúgó megyei első osztály őszi szezonjában. Az ilyenkor megszokottak szerint több hónapos pihenőre vonultak a csapatok, melyek a szusszanás után legközelebb jövő februárban gyűjtögethetik tovább a bajnoki pontokat. A bajnokságban eddig egyébként 15 fordulót rendeztek, élen a Balmazújváros telel 38 ponttal, őket a Monostorpályi követi 2 egységgel lemaradva, a harmadik pedig a Kaba, akik eddig 32 pontot gyűjtöttek.

A gyepeken természetesen ebben a félszezonban is ott volt az amatőr foci összes szépsége és keserűsége, kezdve a helyi hősöktől a lelkes nézőközönségen át egészen a csapat meccs előtti összeszedéséig. Az ezeket összegző edzői nyilatkozatok – melyekről portálunk is rendszeresen beszámol – pedig a hétvégék üde színfoltjai, megvan bennük minden, amiért a megyei labdarúgást szeretni lehet. A legemlékezetesebbeket most össze is szedtük.

Folytatás 2022-ben, ugyanitt!

Bereczky Bence (Monostorpályi): Muszáj volt nyernünk, hiszen édesanyámnak ma van a születésnapja, és retorziókat helyezett kilátásba, amennyiben nem győzünk. Szerencsére sikerült, úgy, hogy a mérkőzés nagy részében jól is játszottunk. A csapat és Nyilas József elnök úr nevében boldog születésnapot kívánunk neki!

Szép Sándor (Derecske): Rajtunk már csak a piócás ember segíthetne, várjuk a telefonszámokat.

Szabó Máté (Püspökladány): Két dolog biztosan jobb Kabán, mint Püspökladányban: a futballkörülmények és a futballcsapat edzője. Hétről hétre rosszul jövünk ki a lélektani kulcsszituációkból, valószínűleg azért, mert nem túl sokat teszünk azért, hogy Fortuna mellénk pártoljon. 0-1-nél kétszer vezettük a kapusra a labdát. Gratulálok Tóth Péter mesternek, megérdemli a sikert! Sok sikert kívánok neki!

Szép Sándor (Derecske): Nem tudom, mit tettünk, amiért a futball istene ennyire büntet bennünket ebben az őszi szezonban. Ma is volt legalább öt tuti lehetőségünk a gólszerzésre, de egy büntetővel sikerült elveszítenünk ezt a mérkőzést is…

Szabó Máté (Püspökladány): Köszönjük a segítséget! Nehezen indult a mai nap, várnunk kellett egy kicsit, hogy meglegyünk tizenegyen. Ennek ellenére óriási akarással, igazi csapatként sikerült az utolsó utáni pillanatban a sok helyzetünkből egyet értékesíteni. Érzésem szerint legalább ennyit érdemeltünk ma.

Lajos Ferenc (Balmazújváros): Ezek is mi vagyunk, megbotlottunk, mint Rózsa Sándor lova, nagyon sok hibával játszott a csapatunk, nem bírtuk el meghatározó labdarúgóink hiányát.

Kovács Miklós (DASE): Két szervezetten futballozó csapat csatájából ezúttal a vendégek jöttek ki jobban, s ehhez gratulálok nekik! Azt azonban fontosnak látom megjegyezni, hogy egy földön fekvő játékos „ezt miért nem fújod le” felkiáltásáért még soha sem láttam kiállítást. Lehet bárkinek rossz napja, így a játékvezetőnek is, hisz emberek vagyunk, de ez talán akkor is túlzó, ismerve a megyei pályák hangulatát. Továbbá azt is felháborítónak tartom, hogy a mérkőzés végén van lehetősége ugyan az edzőknek egyeztetni a lezárás előtt a jegyzőkönyv tartalmát, de azt akkor is el kell fogadnia, ha szent meggyőződése szerint az valótlanságot állít… Utolsó szó jogán pedig hozzátenném, hogy játékosaim a foci szeretete miatt versenyeznek, bármiféle anyagi kompenzáció nélkül. Örülnénk, ha ezt egyenlő feltételek mellett tehetnék meg a jövőben! Maradok tisztelettel az egyébként rendszeresen korrektül ténykedő sporttársak felé, s sajnálom, hogy ezúttal csupa külsőségről kellett szólnom!

Farkas Zoltán (Egyek): Ami most bennem van, azt inkább nem mondom el, mert nem akarok megsérteni senkit! Még nem sikerült felnőnünk erre a szintre, bár már úgy érzem, egyre kisebb a különbség. Hiányzik nagyon a sikerélmény. De Gabiék ma is nagyon finomat főztek, amiért hálásak vagyunk, és köszönjük szépen nekik, és köszönjük a nézők kitartását, ma is szép számban megtiszteltek bennünket. Gratulálok az ifi újabb győzelméhez, és zárásként megígérem, bár most nagyon rosszul nézünk ki, nem adjuk fel! Hajrá, Egyek!

Szabó Máté (Püspökladány): Sajnos nagyon siettek haza a Békés megyei játékvezetők, a 44. percben lefújták a mérkőzést, ettől függetlenül nem ezen múlott, de azért más lett volna, ha van 15 perc tiszta játékidő a második félidőben. Az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a helyzeteit, mi sajnos nem. Gratulálunk nekik! Vannak ilyen napok is, megyünk tovább!

Daróczi Péter (Hajdúnánás): A mérkőzés konzekvenciáját az ellenfél játékosaival közösen megbeszélve, nagyon sok szituáción mosolyogva – mert a „szemünkbe sütött a nap” és „rosszul esett” –, döntetlen született.

Daróczi Péter (Hajdúnánás): A szimpatikus körülmények nagyban hozzájárultak a csapat megérdemelt győzelméhez. Külön gratulálok Uri „Zlatan” Sándor első felnőtt góljához. Hajrá, Nánás!

A borítóképen: Egy januári Hajdúszoboszló-Monostorpályi mérkőzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában