vívás

2021.11.11. 11:03

Ludman-Mihály Kata kijutott a tallini világkupára!

A Felnőtt Női Párbajtőr Magyar Kupa női mezőnyében 93 sportoló indult, köztük a Debreceni Sportiskola 4 versenyzője, valamint a Békessy vívója, dr. Ludman-Mihály Kata, aki a 8. helyen végzett, ezzel kvalifikálva magát.

A debreceni kiválóság a legjobb 64 közt elsőként Kolczonay Júliával (FLESS) találkozott, akit magabiztosan 15-7 re győzött le, így bejutott a legjobb 32 közé. Itt Miklós Fanni Izabelt (PTE-PEAC) múlta felül 15-11-re, ezzel továbbjutva a legjobb 16 mezőnyébe – írja a debrecenivivas.hu.

Ludman-Mihály Kata | Fotó: debrecenivivas.hu

A következő ellenfele Ladányi Nelli (Szolnoki Sportiskola) volt, akit Kata 15-9-re vert meg, tovább lépve ezzel a 8-as döntőbe. A négy közé jutásért viszont már nem sikerült folytatni remek sorozatát. A későbbi győztes Buki Lili (OMS-TATA) ellen ugyanis 15-10 arányban búcsúzni kényszerült a Békessy versenyzője. Ludman-Mihály Kata így végül a 8. helyen zárta a versenyt. A szép eredménnyel kvalifikálta magát a tallinni felnőtt párbajtőr világkupára, melyet november 18 és 21 között rendeznek meg Észtország fővárosában. A Debreceniek közül a második legjobb teljesítményt Nagy Blanka Virág érte el, aki a 22.helyen fejezte be a versenyt és ezzel szintén jogot szerezett a tallinni indulásra, ám ő ebben az időpontban majd a kadet OB-n vesz részt. A férfiak versenyét november 6-án rendezték, ahol 4 Békessys vívó állt helyt a 153 fős mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában