Új vezetőedző

2021.11.18. 08:04

Megvan, ki irányítja mostantól a DEAC kosárcsapatát

Öt nappal Milenko Topics távozása után Jorgosz Vovorasz személyében megtalálta új vezetőedzőjét a DEAC-Tungsram. A 44 éves szakember legutóbb a görög sztárcsapat Panathinaikosz vezetőedzője volt.

Georgios Vovoras during the match between FC Barcelona and Panathinaikos BC, corresponding to the week 4 of the Euroleague, played at the Palau Blaugrana, on 15th October 2020, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Fotó: NurPhoto / AFP / Joan Valls

Vovorasz a kétezres évek elején kezdte meg edzői karrierjét, több görög kiscsapat edzői stábjában is megfordult, míg 2008-ban a PAOK segédedzője lett. Az ezt követő szezonban az alsóbb osztályú OFI Crete csapatánál kapott vezetőedzői pozíciót, majd két esztendő elteltével újra a görög első osztályban vállalt munkát. 2012 és 2014 között a Panathinaikosz szakmai stábjában dolgozott, majd egy évvel később az orosz UNICS Kazan gárdájához került – emlékeztet hivatalos oldalán a DEAC.

Második vezetőedzői megbízását az APOEL Nicosiánál töltötte, ahol a ciprusi kupa elhódítása mellett az idény végén ezüstérmet ünnepelhetett csapatával. Majd 2016-ban visszatért a Panathinaikoszhoz, ahol öt éven keresztül dolgozott segédedzőként. 2020-ban a nagymúltú klub kinevezte vezetőedzőjévé, de idén januárban szerződést bontottak a felek.

- Ezúton is szeretném megköszönni Milenko Topics munkáját és a klubbért tett fáradozásait, de a sors úgy hozta, hogy most elválnak útjaink. Szerettük volna minél hamarabb megtalálni az utódját, egy olyan ambiciózus edzőt kerestünk, aki képes felrázni a csapatot. Azt gondolom, hogy Jorgosz Vovorasz temperamentumának köszönhetően maximálisan alkalmas erre a feladatra, kellően tapasztalt és az edzői filozófiája is illeszkedik az elképzeléseinkbe. Bízom benne, hogy a válogatott szünet alatt a csapat képes lesz visszatalálni a megfelelő útra, és tovább küzdhetünk majd az eredetileg kitűzött dobogós helyekért. – értékelte az új vezetőedző érkezését Becsky István szakosztályvezető.

A görög szakember a szezon végéig kötelezte el magát a Debreceni Egyetem alakulatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában