rövidpályás gyorskorcsolya

2021.11.18. 17:04

Kónya Zsófia és a három magyar fiú is ott van az 500 méter szombati negyeddöntőjében!

Csütörtök délután tovább folytatódtak a viadalok.

Debrecen 20211118 Ršvidp‡ly‡s gyorskorcsolya Vk Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A női 500 méter selejtezőinek első futamában Kónya Zsófia révén rögtön magyar érdekeltség volt a debreceni rövidpályás világkupán. A magyar versenyző a második helyen jutott tovább annak is köszönhetően, hogy előtte az olasz Martina Valcepina és a dél-koreai Kim Yi-joo ütköztek. Az ázsiai korist hordágyon vitték le a pályáról, így bár a versenybírók továbbjuttatták, kérdéses, hogy rajthoz tud-e majd állni szombati folytatásban.

Jászapáti Petra a harmadik futamban kapott helyet, negyedikként jött el a rajttól, és mivel nem tudott előzni, nem találkozhatunk vele szombaton.

A férfi 500 méter selejtezőiben Liu Shaolin Sándor a harmadik futamban kapott helyet. Az egyes pozícióból startoló magyar extraklasszis elsőként robbant ki a rajtnál és mind a négy és fél kört az élen teljesítve magabiztosan jutott be a negyeddöntőbe.

Utána rögtön öccse, a világbajnoki címvédő Liu Shaoang következett szintén a legbelső rajthelyről. Az első startot visszafújták, a második után pedig az első kanyarban összeakadt az olasz Pietro Sighel és a jó nevű holland Dylan Hoogerwerf, így ismét visszalőtték a futamot.

Szerencsére ez sem zavarta meg a magyart, aki a negyedik újraindítást is jól kapta el és rajt-cél győzelmet aratott.

A nyolcadik futamba kapott besorolást Krueger John-Henry, aki nem akart lemaradni két másik társától, így ő is futamgyőztesként lehet ott szombaton a negyeddöntőben.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/hihetetlen-hazai-eredmenyek-szulettek-az-500-meteres-tavban-5841452/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-magyar-ferfi-es-noi-keret-is-tovabbjutott-1500-meteren-5840723/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában