munkában az új kosáredző

2021.11.22. 20:46

Keményebbnek kell lennie a DEAC-nak – Megtartotta első edzését Jorgosz Vovorasz

A tréner a csapat mentalitásán szeretne elsőként változtatni.

Fotó: Kiss Annamarie

A DEAC kosárlabdacsapata múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a görög Jorgosz Vovorasz lesz a gárda új vezetőedzője. A szakember a hétvégén érkezett meg Debrecenbe, és hétfőn megtartotta első edzéseit a társaságnak.

A Hajdú-bihari Naplónak első benyomásairól és elképzeléseiről beszélt a korábban a Panathinaikoszt is irányító tréner. – Korábbról már ismertem néhány tapasztaltabb játékost, viszont a fiatalok megleptek, hogy mennyire felkészültek és jó edzettségi állapotban vannak. Ez nagyon tetszik, mert szeretek az ifjú tehetségekkel dolgozni, és segíteni nekik a fejlődésben. Nagyon fontos, hogy a magyar kosárlabdának vannak olyan feltörekvő játékosai, akik ha megteszik a szükséges előrelépéseket, akkor a klubcsapatuk és a válogatott erősségei is lehetnek – mondta a szakember.

A debreceni együttes nehéz időszakon van túl, jól indult az idény, aztán hullámvölgybe kerültek az egyetemisták. Jorgosz Vovorasz szerint a legfontosabb, hogy elsősorban a csapat mentalitásán és a keménységén változtasson.

Azt szeretném elérni, hogy az együttes minden poszton legyen határozottabb, intenzívebb

– árulta el terveit.

A görög szakember elmondta, hogy a vezetőséggel megbeszélte a célokat, hogy a következő években a nemzetközi porondra is ki szeretne jutni a DEAC. Ezen kívül meghallgatta a játékosok és a stáb véleményét a klubról, és az volt a benyomása, hogy mindenki valami különlegeset szeretne alkotni Debrecenben.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában