Új vizeken

2021.11.18. 13:34

Fitneszben is bizonyítottak a piruettesek

A debreceni egyesület debütáló versenye dobogós helyezéseket, illetve arany és ezüst minősítéseket hozott.

Fotó: Piruett-archív

A Piruett Tánc Stúdió új sportágban, a fitneszben képviseltette magát a Szuper Fitness Show Magyar Kupa elnevezésű megmérettetésen Budaörsön a közelmúltban. A versenyt az impozáns Aramis SE Futsal Csarnokában rendezték, ahol a debreceni egyesületet három szinten összesen tizenöt versenyző képviselte. A piruettesek nagy izgalommal várták a viadalt, ugyanis mindössze kéthónapos felkészülés után mutathatták be tudásukat. A cívis lányok ennek ellenére igazán kitettek magukért, hiszen nagyon szép eredményeket értek el: Szerepi Gréta aranyéremmel gazdagodott, Képes Laura második helyezést ért el, míg Kovács Lilla, Pénzes Viktória, Kacska Janka és Tóth Hanna a harmadik helyen zárt. A viadalon mutatott produkció után Bartuska Bella, Csehely Léna, Mózsik Boglárka, Nagy Fruzsina, Szász-Almási Kamilla, Kiss Dorottya, Vincze Laura és Képíró Hanga arany minősítést kapott, míg Szombati Szandra ezüst minősítéssel gazdagodott.

Fotó: Piruett-archív

– Az egyesületünk új szakága, a fitnesz szeptember óta működik, előtte a táncoktatás – balett, modern, show és akrobatika – volt a repertoárunkban. Két hónap kemény munkával jutottunk el arra a szintre, hogy versenyen is részt vehessünk a tanítványokkal. Természetesen ezt megelőzte több évi gyakorlás, hiszen meglévő versenyzőink váltottak profilt és léptek színpadra a fitneszversenyen az egyesület színeiben. Ennek oka az volt, hogy a meglévő magas szintű akrobatika tudásukat más közegben is szerettük volna bemutatni, hiszen a tánc által több területen is nagyon szépen fejlődtek a lányaink. A felkészülésünk táncversenyekhez képest annyiban tért el, hogy a legtöbb hangsúlyt az akrobatikára és erőelemek gyakorlására fordítottuk, ezután került betanulásra a tudásszintnek megfelelő koreográfia – nyilatkozta a Haonnak Simonyi Kitty, a Piruett Tánc Stúdió alapítója és vezetője.

A Magyar Kupára a versenyzőket Kiss Nikoletta, Madarász András, Tőke László és Simonyi Kitty készítette fel.

HBN

Borítókép: A piruettes lányok (álló sor, balról): Kovács Lilla, Képes Laura, Szerepi Gréta, Pénzes Viktória, Nagy Fruzsina, Mózsik Boglárka, Kacska Janka, Szombati Szandra. Elöl (balról): Csehely Léna, Kiss Dorottya, Bartuska Bella, Vincze Laura, Képíró Hanga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában