edzői értékelés

2021.11.08. 20:16

Eddig jól állnak a válogatói ranglistákon az interfencinges vívók

Dávid Lászlóék célja, hogy minél több sportolójuk utazhasson az európai körversenyekre és a világkupákra.

20210416 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Battai Sugár Katinka kardvívó és az edzője Dávid László.

Fotó: Napló-archív

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Interfencing Debrecen SC olimpikon kardvívója, Battai Sugár megnyerte a junior Magyar Kupát.

Sugi hatból hat mérkőzését megnyerte a csoportkörben, így első kiemeltként jutott a táblára, ahol sorra hozta meccseit, a döntőben pedig 15-4-re múlta felül a vasasos Beviz Dorottyát. Battai Sugár a verseny után azonnal repülőre ült, mivel hamarosan az orleans-i Grand Prix-versenyen áll pástra a felnőtt válogatott tagjaként.

A fiúk versenye is hozott debreceni érmet, K. Szabó Mátyás népes, és rendkívül erős mezőnyben végzett harmadik helyen, nagy lépést téve a korosztályos válogatottság felé.

Régóta várták

A Hajdú-bihari Napló Dávid Lászlót, az Interfencing edzőjét kérdezte a versenyről, és a közeljövőről.

– Nagyon jól vívtak a fiatalok, elégedetten tekinthetünk vissza a hétvégére. Sugi abszolút favorit volt, nála inkább arra kellett figyelni, hogy minden asszójára teljes mértékben odakoncentráljon, úgy láttam, hogy ez sikerült. A többieknél a lehető legjobb teljesítményt próbáltuk elérni, ez a legjobban Matyinál jött ki, aki remekül vívott végig.

Régóta vártunk már tőle egy ilyen eredményt, mindig ott volt a döntő közelében, de eddig nem tudta átlépni a kapuját

– értékelt a szakember, akinek szavaiból kiderült, sűrű versenyidőszak előtt állnak a klub versenyzői.

– A legkisebbeknek ott a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny, illetve a párbajtőrözőinknek Olimpici-forduló, jövő héten pedig kadet és junior Magyar Kupa vár a fiatalokra. Ezek a megmérettetések kvalifikálnak a vb-re, Eb-re, szerencsére a vívóink jól állnak ezeken a válogatói ranglistákon. A kadeteknél 4, a junioroknál 3 fix utazó van, utóbbiaknál a negyedik vívót a szövetségi edző jelöli ki. A női kadet ranglistát Kónya Csenge vezeti, de még két emberünk van rajta kívül a legjobb 10-ben, a fiúknál egy versenyzőnk top 10-es, míg a junioroknál K. Szabó Matyi jelenleg a harmadik. Az a cél, hogy a vívóink közül minél többen utazhassanak az európai körversenyekre és a világkupákra. Kadetban a ranglista első húsz, a junioroknál pedig az első 12 teheti majd ezt meg – nyilatkozta Dávid László.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában