Vízilabda

2021.11.06. 21:55

DVSE: odaveszett egy újabb lehetőség

Zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el a DVSE-Master Good.

20210140 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - KSI OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Kósik Soma #1

Fotó: Napló-archív

A debreceniek ezúttal Szentesről távoztak üres kézzel, elsősorban az első félidőben mutatott eredménytelen játék miatt – írja a klubhonlap. Hiába fogadkozott mindenki a találkozó előtt, hogy kellő ébresztőt jelentett a Szeged elleni hazai vereség, sajnos ezúttal sem jött ki a DVSE valódi tudása, és ráadásul nem nüanszokon múlott a pontszerzés.

A négy meccs óta nyeretlen házigazda alaposan bekezdett és négy és fél perc elteltével már 3-0-ra vezetett. A mieink első gólját 2:16-tal a negyed vége előtt szerezte Somlai Tamás, de az utolsó találatot a hazaiak szerezték, így rögtön az első negyedben háromgólos hátrányba került a DVSE. (4-1.)

A folytatásban sem hagyott alább a szentesiek lövőkedve, és sokszor csak Kósik Soma védései tartották meccsben az együttest. Kettőt azonban így is berámoltak szűk négy perc alatt. A következő támadásból Török Béla szépített, majd a debreceniek legeredményesebb játékosa, Somlai Tamás zárkóztatta fentebb a debrecenieket. A félidőben 8-3 állt az eredményjelzőn, és nem a cívisvárosiak javára.

A harmadik nyolc percben Macsi Patrik révén a Debrecen szerezte meg az első gólt, majd Somlai válaszolt egy hazai találatra, visszaállítva a négygólos különbséget, közelebb azonban nem tudtunk lépni a vendéglátóhoz. A harmadik negyedben Kósik büntetőt is fogott, de sokat ez sem javított a csapat helyzetén a hajrá előtt. (9-5.)

Sajnos az utolsó negyedben sem jött össze a felzárkózás, a Szentes 3-2-re nyerte a záró játékrészt. Sovány vigasz, hogy a hatodik debreceni találatot egy saját nevelésű játékos, a mindössze 16 éves Fedac Dominic szerezte, a másik DVSE-találatot pedig Macsi Patrik szerezte fórból. 12-7-re nyert a házigazda és egy hellyel előrébb lépett, a mieink pedig továbbra is az utolsó előtti, 13. pozícióból várják a folytatást.

A tények

E.ON OB I, 7. forduló

Metalcom-Szentes – DVSE-Master Good 12-7 (4-1, 4-2, 1-2, 3-2)

Gólszerzők: Lajkó 3, Mátyók 2, Garancsy 2, Chilkó, Hegedűs B., Pellei F., Pellei K., Kókai, illetve Somlai 3, Macsi P. 2, Török, Fedac

A borítóképen: Kósik Soma, a DVSE kapusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában