bejelentés

2021.11.08. 17:05

Megvan az új vezetőedző, Joan Carrillo irányítja a DVSC-t

A klub hétfő délután sajtótájékoztatón fedte fel az új mester kilétét

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata másfél hete jelentette be, hogy a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros távozik az együttestől, és helyüket ideiglenesen Jeremiás Gergő és Dombi Tibor vette át. Az elmúlt néhány napban a sajtóban és a szurkolók körében is sok volt a találgatás az új vezetőedző személyét illetően. Hétfő délután 17 órára sajtótájékoztatót hirdetett a DVSC, ahol Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Tőzsér Dániel sportigazgató bejelentette, hogy

Joan Carrillo lesz a Loki vezetőedzője.

Fotó: Kiss Annamarie

A katalán szakember –, aki másfél éves szerződést kötött a klubbal – nem ismeretlen a magyar labdarúgás világában, hiszen korábban két alkalommal is dolgozott a Fehérvár trénereként, ahol 2015-ben bajnoki címet is nyert.

Az 53 éves edző a Barcelona tartományban lévő Monistrol de Montserratban született, edzői karrierjét a katalóniai Girona, majd az Espanyol együtteseinél kezdte asszisztens-, majd vezetőedzőként. 2011-ben került Magyarországra a Videotonhoz Paulo Sousa stábjába, vezetőedzőnek pedig 2014-ben nevezték ki. A Fejér megyei együtteshez 2019-ben visszatért egy csonka szezonra, ezen kívül dolgozott még Horvátországban, Lengyelországban és Cipruson is.

Joan Carrillo elmondása szerint örömmel fogadta Tőzsér Dániel megkeresését, és hezitálás nélkül igent mondott a felkérésre, mert nagyon tetszik a terv, amit felvázoltak neki.

Fotó: Kiss Annamarie

Az eseményt követően Tőzsér Dániel nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak a katalán tréner kinevezésével kapcsolatban. – Azt a feladatot kaptam, hogy egy olyan szakembert találjunk, aki tisztában van az elvárásokkal és a keretünkkel is. Nekiültem a lehetséges pro licences edzők listájának, megnéztem, hogy kik lehetnek képben a magyar labdarúgással, és szépen leszűkítettem a kört.

Szerettünk volna ebből a – csúnya kifejezéssel élve – magyar edzőkeringőből kiszakadni, viszont az első számú feltétel az volt, hogy a szükséges papírokkal rendelkezzen a jelöltünk.

Fontos volt, hogy ismerje a magyar labdarúgást, és ne legyen neki új a közeg. A 12 csapatos első osztályba azonnal be kell tudni szállni, mert rendkívül kis dolgokon múlhat a siker – mondta, majd emlékeztetett rá, hogy jelenlegi állás szerint ha csak a Zalaegerszeg ellen nyert volna a Loki, akkor most hatodik helyen lenne a bajnokságban.

Fotó: Kiss Annamarie

A sportigazgató tudja, hogy Debrecenben ahhoz vannak szokva a szurkolók, hogy a csapat a bajnoki címért van harcban, vagy legalább a dobogóért küzd.

Sajnos azok az idők elmúltak, a lehetőségeink nem engedik meg, hogy bajnokaspiráns kerettel álljunk ki. Azonban ettől a gárdától nyugodtan elvárható, hogy az élvonalban bennmaradjon. Ehhez egy olyan edzőt szerződtetünk – a klub oldaláról nagyon jó feltételekkel –, aki minden kikötésünknek megfelel.

Hazai és nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, de nem idős, és volt már olyan klubnál, ahol teljesítménykényszerben kellett dolgoznia. Szerintem a lehető legjobb megoldást választottuk – mondta Tőzsér Dániel, aki úgy véli, egyáltalán nem jelent majd problémát, hogy nem magyar anyanyelvű szakember dolgozik majd az együttessel. A futballisták nagy része jól beszél angolul, de a stáb is a segítségükre lesz. Jeremiás Gergőnek a feladatai közé tartozik majd többek között az is, hogy minél inkább megkönnyítse a kommunikációt a vezetőedző és a labdarúgók között.

Joan Carrillo elmondta, hogy nagy örömmel tekint a rá váró feladat elé, éhes a sikerre, és azt szeretné, ha a klubnál mindenkire átragadna ez a mentalitás. A katalán szakember és családja is szereti Magyarországot,

ő maga pedig tudja, hogy milyen tradíciókkal rendelkezik a DVSC és milyen fontos a debrecenieknek a foci. Bátor és büszke csapatot szeretne látni, akikkel mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy elérjék a kitűzött célokat.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában