Jegyzet

2021.11.22. 14:09

Durva, gyenge!

Valami hasonlót szokott kiabálni a publikum egy része, amikor nem tetszik nekik a játék a DVSC labdarúgó, vagy kézi meccsein.

Weisz György

És erre az álláspontra jutottam én is szombaton és vasárnap este. Eleddig soha, egy rossz szót sem szóltam a fiúkról és a csajokról, most sem fogok – a lokistákról van szó – sőt, néhány napja ugyanezeken a hasábokon az egekig magasztaltam a nemzetközi megmérettetés előtt álló hölgyeket. Odáig merészkedtem, hogy fogadtam az egyik labdarúgó vezetővel, meg a kézis mesterrel. És mind a kettőnek tett eredmény jóslatom bejött. Igaz, ellenkező előjellel. Az Újpest ellen három egyet tippeltem ide, míg Nagydisznódon négy gólnyi különbséget, szintén nekünk. A számok stimmelnek utólag, csak ellenkező előjellel.

„Így aztán buktam egy karton sört egyiküktől, meg egy komplett vacsorát előkelő helyen desszerttel, pezsgővel, taxival a másiktól. Meg totális hülyét csináltam magamból, de én vállalom.”

A Megyei úton hét egykori válogatott focista futott ki a gyepre debreceni mezben, míg Romániában öt magyar felnőtt, két junior, és egy német kézilabdázó hölgy ölthette már magára hazája címeres dresszét. Ebből logikusan következne a technikai, fizikai, mentális és hozzáállásbeli különbség. És ezek hiányoztak mindkét napon.

Én mélységesen szégyellem magam. Becsaptam egy csomó embert. Elhitték nekem, amit leírtam, megbíztak bennem, szorítottak nekem, hogy igazam legyen, és tessék! Hazudtam! A sportban benne van a botlás lehetősége. Benne van, hogy akkor, olyan körülmények között, abban a pillanatnyi szituációban nem megy. Ez megbocsátható. De ha az látszik, hogy nem teszek meg mindent, az már elgondolkodtató.

„Túl leszünk a fiaskón, a kudarcon és remélem akarnak róla beszélni azok, akiket ez érint.”

Van idő gondolkodni. Kézilabdában egy hónap, fociban pár nap, de én tudok várni. „A sikert leggyakrabban azok érik el, akik nem tudják, hogy a kudarc elkerülhetetlen.” Ezt mondta Coco Chanel egy fiatal nőknek tartott előadásában. De idézhetnék Winston Churcilltől is – üzenvén a labdarúgóknak –: „a kudarc nem végzetes: az számít csak, hogy legyen bátorság a folytatáshoz”.

Én pedig továbbra is fogadok. Mert a söröm, meg a vacsorám taxival, még hibádzik. Mert nélkülük az élet: durva, gyenge!

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kikapott-roman-ellenfeletol-a-dvsc-iden-nem-lesz-nemzetkozi-szereples-5851493/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/nem-sikerult-jol-carrillo-debutalasa-5849582/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában