DVSC

2021.11.28. 15:31

Döntetlen Carrillo hazai bemutatkozásán

A kevés helyzetet hozó mérkőzésen leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok.

DVSC- Bp. Honvéd FC NBI.

Fotó: Napló-archív

A paksiakat fogadta a DVSC együttese a labdarúgó NB I. 14. fordulójának vasárnapi, első mérkőzésén a Nagyerdei Stadionban. Joan Carrillo vezetőedző nem számíthatott a múlt héten kiállított, így egy meccses eltiltását töltő Marko Nikolicra, akit a május 2-a után először a Lokiban pályára lépő Pávkovics Bence helyettesített. Az évszakhoz képest kellemes futballidőben megrendezett találkozón a vend égek kezdték pörgősebben, már saját térfelükön letámadták a piros-fehéreket.

A Loki leginkább széleken vezetett támadásokkal és hosszú labdákkal igyekezett veszélyeztetni a paksiak kapuját.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a 7. percben egy jobb oldali bedobás után Varga József adott be az alapvonalról veszélyesen, de a berobbanó Ugrai Roland nem találta el a labdát. Nem sokkal később Bognár fantasztikus passzát követően Ádám Martin találta magát ziccerben, ám Gróf Dávid nagy bravúrral védett. Aztán pár perccel újra megismétlődött a párharc, szerencsére ismét a debreceni kapus sikerével. Ezt már Joan Carrillo is nehezen tűrte, karját széttárva jelezte elégedetlenségét.

Aztán nem sokkal később már örömittasan csaphatott a levegőbe, ugyanis a játékrész feléhez közeledve megszerezte a vezetést a DVSC: Ferenczi János forintos labdájával lépett ki Ugrai, aki a kapust is kicselezve lőtt a hálóba. 1–0.

Az addig sem álmos meccs még élénkebbé vált, a vendégek keresték a fogást a piros-fehéreken, de nem igazán találták. A 37. percben meghűlt a vér a hazai drukkerekben, egy elpasszolt labda után labdát szereztek a dunántúliak, ám Bognár tekerése elment a kapufa mellett. Ám nem tudta kihúzni félidőig kapott gól nélkül a Debrecen, egy szögletet követően Ádám Martin fejelt közelről a kapuba. 1–1.

Térfélcserét követően „fejben” mintha az öltözőben ragadtak volna Vargáék, a tolnaiak több veszélyes támadást is vezettek, de vagy a védők, vagy Gróf résen volt. A folytatásban esett az iram és a színvonal is, leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az álmos szendergésből Dzsudzsák Balázs életerős lövése ébresztette a nézőket. Joan Carrilo Sós Bence becserélésével igyekezett életet lehelni a DVSC játékába. Pávkovics egyelőre 70 percet bírt, a helyére a fiatal Szujó Attilát állította a hazaiak spanyol szakvezetője. Fölényben volt a Paks, de is meddő volt mert, mindkét gárda játékosai hibáztak ami akadályozta a folyamtos játékot.

Az utolsó percekre kettős cserével frissítette csapatát Carrillo: David Babunski és Soltész Dominik érkezett a pályára erősíteni a támadásokat. A végén Sylvain Deslandes fejében maradt a gól, így 1–1-es döntetlen lett a vége.

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 14. forduló

DEBRECENI VSC–PAKSI FC 1–1 (1–1)

Nagyerdei Stadion, 2433 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Huszár Balázs)

DVSC: Gróf – Bévárdi, Pávkovics (Szujó, 70.), Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Baráth, Varga J., Bódi (Babunski, 85.) – Ugrai (Soltész, 85.) , Németh K. (Sós, 67.) Vezetőedző: Joan Carrillo.

Paks: Rácz – Szabó J., Tamás, Kinyik – Medgyes (Lenzsér, 60.), Balogh (Osváth, 74.), Bognár, Windecker, Sajbán – Ádám (Pethő, 84.), Böde (Nagy R., 60.). Vezetőedző: Bognár György

Gól: 1–0 Ugrai (20.) 1–1 Ádám M. (45+1.)

Mesterszemmel

Joan Carrillo: – Kemény meccs volt. Egy támadó felfogású csapat ellen játszottunk, amelynek több helyzete volt az első félidőben. Szünet után már mi kontrolláltuk a játékot, ekkor nekünk nyílt több lehetőségünk a gólszerzésre. Örülök a játékosaink hozzáállásának, mert az utolsó percig akarták a győzelmet.

Bognár György: – Jó mérkőzést játszottunk, mindkét gárda nagyon koncentrált volt. Az első félidőben sok helyezett dolgoztunk ki, a második félidő már kiegyenlített volt, nem vagyok elégedetlen az eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában