Futsal

2021.11.25. 12:49

BL-ben remeklő gárda otthonában vendégeskedik a DEAC

Szentes-Bíró Tamás elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata nem akarja eljátszani az áldozati bárány szerepét a Haladás otthonában.

MVFC-DEAC NBI-es futsal mérkőzés

Fotó: Napló-archív

Újabb rázós túra vár Elek Gergő legénységére, amely péntek este a címvédő Haladás otthonában fog vizitálni. A szombathelyiek magabiztosan vezetik a tabellát, hazai környezetben eddig még nem hullajtottak pontot. A vendéglátó a nemzetközi porondon szintén kitesz magáért ebben a szezonban, vagyis nagyon nehéz dolguk lesz a harmadik pozícióban tanyázó debrecenieknek a 13. fordulóban – írja a DEAC honlapja.

– Ellenfelünk a Bajnokok Ligájában beverekedte magát a legjobb tizenhat közé, ez is jelzi, mekkora erő lakozik benne. Persze egyik együttes sem verhetetlen, például az Aramis már megmutatta, hogy milyen játékkal lehet megverni a szombathelyieket. Ettől függetlenül nem ígérkezik könnyű feladatnak a pontszerzés, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára. Hazai pályán már megnehezítettük a dolgukat, a meccs végén a kapufa gátolt meg minket abban, hogy kiharcoljuk a döntetlent (3-2-re nyert a Haladás – a szerk). A szeptemberi bajnokin sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezésekbe gyakran hiba csúszott. Ebben a tekintetben javulnunk kell, ha bravúrt akarunk elérni – hangsúlyozta Szentes-Bíró Tamás. A csapatkapitány elmondta, már csütörtökön elutaznak a vasi megyeszékhelyre, este pedig az ütközet helyszínén tréningeznek.

A cívisvárosiak az előző játéknapon fontos győzelmet arattak az Aramis csarnokában. A 7-5-ös diadalból Szentes-Bíró Tamás két góllal vette ki a részét. A 25 éves futsalost kis túlzással Aramis-specialistának is nevezhetjük, hiszen a DESOK-ban szintén kétszer vette be a budaörsiek kapuját.

– Természetesen örülök annak, hogy dupláztam, emellett szerintem a játék is viszonylag jól ment, ám a sikerünk a leglényegesebb. Értékes ez a három pont, ugyanis korábban a Haladás és a Veszprém is üres kézzel távozott Budaörsről. Az igazat megvallva sokat kivett belőlünk ez a találkozó, mivel a hazaiak gyakorlatilag a teljes második félidő alatt az öt a négy elleni játékot erőltették. Ebből kifolyólag a keddi edzésen főleg a regenerációra fektettük a hangsúlyt – zárta mondandóját Szentes-Bíró.

Férfi futsal NB I., 13. forduló

Haladás VSE – DEAC

2021. 11. 26. (péntek) 18:30, Haladás Sportcsarnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában