különleges helyen készültek

2021.11.26. 15:45

Bemutatkoztak a januári férfi kézilabda Eb érmei

Kevesebb mint 50 nap múlva kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű torna, Debrecenben is lesznek meccsek.

Fotó: EHF EURO 2022

A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság érmei a különleges helyszínen, a világ legrégebben működő, közel 700 éves múltra visszatekintő pénzverdéjében, a szlovákiai Körmöcbányán készültek. A negyedik helyezettek is kapnak emlékérmet 2022. január 30-án Budapesten, a torna zárónapján, tudatták közleményben a szervezők pénteken.

A társrendező szlovák fél mutatta be a torna hivatalos, négy darabból (arany-, ezüst-, bronz- és emlékérem) álló éremkollekcióját. A 400 grammos érmek átmérője 9 centiméter, mindegyik réz és cink ötvözetéből készült.

Fotó: EHF EURO 2022

„Több érdekes ötlet fogalmazódott meg a tervpályázat során, örülünk a választásnak, és annak, hogy a kézilabda jelenti a fő motívumot a megjelenésben. Hiszünk abban, hogy a játékosok mindig jó szívvel emlékeznek majd vissza a napra, amikor megszerezték ezeket az érmeket, és abban is, hogy a közönségnek is tetszenek majd. Méretében és súlyában is magasztos benyomást kelt mindegyik érem” – fogalmazott Petar Packan, az érmeket tervező Packy Advertising promóciós ügynökség dizájnere.

Az Európa-bajnokság Magyarország és Szlovákia öt városában, Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Pozsonyban és Kassán 2022. január 13-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában