Figyeljünk egymásra!

2021.11.19. 14:30

A szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet a debreceni kézilabdázók

A DVSC Schaeffler tagjai is csatlakoztak a méhnyakrák-eliminációs világnaphoz.

Fotó: DVSC Schaeffler

November 17. a WHO kezdeményezésére világszerte a méhnyakrák-eliminációs világnap. Az esemény hazai koordinátora, a Mályvavirág Alapítvány kérésére a DVSC Schaeffler csapata is csatlakozott a kampányhoz – tette közzé a klub a hivatalos Facebook-oldalán. A szakemberek rendszerint megjegyzik, a méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető.

Ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban, mivel sok nő nem vesz részt rendszeresen a szűrővizsgálatokon.

Éppen ezért állt a kezdeményezés mellé a kézilabdacsapat, ugyanis feladatuknak érzik, hogy felhívják hölgytársaik figyelmét a kivizsgálások fontosságára – fogalmazott a Naplónak Varsányi Nóra, a DVSC Kézilabda Kft. nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa. Mint elmondta, örömmel vették a felkérést, hiszen nagyon sok női követőjük van. A csapattagok szívesen melléállnak a hasonló ötletekhez. A jelenlegi világnap azért is fontos nekik, mert számtalan fiatal lány (15–19 évesek) érdeklődik tevékenységük iránt. És pontosan az övéké az a korosztály, amelynek meg kell mutatni a jó irányt: a szűrővizsgálatok életet menthetnek!

NE

Borítókép: Szabó Nina (balra) és Kudor Kitti örömmel vette a felkérést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában