Floorball

2021.10.01. 16:07

Változatlan célokkal vágnak neki az új szezonnak a DEAC floorball csapatai

Október 3-án veszi kezdetét a 2021/2022-es bajnoki évad a két együttes számára.

Forrás: deac.hu

Két megtépázott szezont követően talán újra rendes keretek közepette indul el újabb floorball évad. Az utóbbi időszak sok esetben csendben telt, ugyanakkor több változás is történt a debreceni csapatoknál – írja a deac.hu.

A DEAC OB I.-es csapatánál változik az edző személye, a továbbiakban Varga Tibor az utánpótlásra fókuszál, a felnőtt csapat edzéseit Varga Gergő és Radványi Balázs koordinálják. A kerettől búcsúzott Füzesi Csaba és Hoffmann Tamás is, és az sem kizárt, hogy lesznek még mások is, akik később csatlakoznak vissza a csapathoz. Ami mindenképpen örömteli, hogy többen ismét a keret teljes értékű tagjai: Varga Gergő, Héjja Gábor, Balogh Richárd, Burai Péter és Lippai Péter is. Ami röviden a célokat illeti: ismét szeretnének borsot törni minden hazai csapat orra alá és a szezon végén ott lenni az éremesélyesek között.

Cserélődik a DEAC OB II.-es állománya is. Az edzői feladatokat Praznovszky Pál látja el. Kapuban Fórián Balázstól remélik a stabilitást, üde színfolt lehet Szigeti Máté, kitartó játékot pedig Kozák Csabától, Szőke Krisztiántól és Takács Mátétól remélhetnek a debreceniek. A cél egyértelműen a meccsről-meccsre való fejlődés és minél több játéklehetőség biztosítása fiataloknak.

Utánpótlás tekintetében hosszabb távú célokat tűztek ki maguknak a DEAC-nál: aktívan be szeretnék vonni azokat a debreceni intézményeket, ahol adottak a floorballozás lehetőségei. Több tornát szeretnének helyi szinten, valamint országosan is rendezni. A legfontosabb az lenne, hogy a gyerekek versenyélményeket, sikerélményeket kapjanak, ezáltal pedig hosszú távon kötelezzék el őket a sportág mellett.

Az első eseményre már nem kell sokat várni. Október 3-án, vasárnap az OB I.-es és OB II.-es csapat számára is kezdetét veszi a bajnoki szezon.

Férfi OB II. 1. forduló

Debreceni EAC – Torpedo Justitia

2021. október 3. (vasárnap), 10:30

Salming Férfi OB I. 1. forduló

Debreceni EAC – Dunai Krokodilok

2021. október 3. (vasárnap), 13:00

A találkozók helyszíne a DESOK Sportcsarnok, az eseményhez már lehet csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában