Kosárlabda

2021.10.25. 14:11

Tovább bővült a DEAC-Tungsram sérültjeinek száma

Legutóbb Polyák László szenvedett komolynak tűnő sérülést.

Forrás: deac.hu

Újabb játékos esett ki a debreceniek kosárlabdacsapatából, hiszen a legutóbbi fordulót kihagyni kényszerülő Tóth Ádám és Djordje Drenovac mellett Polyák László is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A sérültek száma miatt tehát nem a legjobb előjelekkel várja a Zalaegerszeg elleni szombati bajnokit Milenko Topics együttese. Tóth és Drenovac már a Kaposváron sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, hétvégi szereplésük is erősen kérdéses még. A maródiak állapotáról Takács Dániel, a csapat gyógytornásza beszélt a deac.hu-nak.

– Drenovacnak egy szerencsétlen mozdulat után a jobb kézfejében hátrahajlottak az ujjai, mely már aznap csúnyán feldagadt neki. Szerencsére a vizsgálatok törést és szakadást nem mutattak ki, de az erős rándulásnak köszönhetően az edzéseket és a múlt heti összecsapást sem tudta vállalni. A pihentetésnek és a folyamatos kezeléseknek köszönhetően szépen javul az állapota, de arra, hogy tud-e játszani szombaton, csak a hét második felében tudunk majd választ adni – foglalta össze a szerb kiscsatár állapotát Takács Dániel, majd Tóth Ádám állapotára is kitért. – A lábában két izomhúzódást is diagnosztizált az orvosi stáb, de ő már hétfőn délelőtt könnyített edzést végezhetett a csapattal. Neki már valamivel több esélye van pályára lépni a ZTE ellen, de minden attól függ majd, hogyan reagál a sérült testrész a komolyabb terhelésre.

Fotó: deac.hu

Legutóbb a két kulcsjátékos hiányában hosszabbítás után szenvedett vereséget Kaposváron a Debreceni Egyetem, de ha ez nem volna elég, a mérkőzést követően Polyák László csapatkapitány is sérült listára került. – Laci térdfájdalmakra panaszkodott a mérkőzés után, az első vizsgálatok pedig meniszkusz sérülést mutattak ki nála. Megkezdtük a rehabilitációját, de ha nem áll be javulás az állapotában, akkor műtéti beavatkozásra lesz szükség, mely után 4-6 hétbe telik majd a teljes felépülése – zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában