önkéntes csoport

2021.10.12. 09:00

Somorjai Péter: a cél, hogy minél több beteg gyerek mellett legyen egy barát

Önkéntesként már két éve segít gyerekeket, most azonban nagykövet lett Somorjai Péter.

Fotó: DVSE-archív

Azon kívül, hogy a debreceni sportolók rendkívüli sikerekkel öregbítik a város hírnevét, rendszeresen állnak ki jó ügyek mellett. Ezúttal a DVSE korábbi vízilabdakapusa, jelenlegi utánpótlás-erőnléti edzője, Somorjai Péter vállalt el nemes feladatot: egyike lett az Amigos a gyermekekért nagyköveteinek. Ez egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet, amely súlyosan beteg gyermekek mindennapjait igyekszik szebbé tenni.

Fotó: DVSE-archív

– Már két éve vagyok tagja önkéntesként ennek a szervezetnek, és ők kértek fel nemrég, hogy a sportbeli kapcsolataimat kihasználva indítsak kampányt azért, hogy minél több gyermek mellett ott lehessen egy „Amigo” – tehát egy barát. Természetesen örömmel álltam elébe ennek a feladatnak, s a klub is a segítségemre van benne, hiszen a kampány részeként október 31-ig a DVSE hazai mérkőzésein és az interneten is gyűjtjük az adományokat. Az a hosszú távú célunk és egyben jelmondatunk, hogy minden gyerek mellé kerüljön egy Amigo, ez a kampány most azt segíti, hogy eljussunk a miskolci és pécsi gyermekonkológiára – mondta a szakember.

Somorjai Péterhez mindig közel álltak a gyerekek, ezért is döntött úgy annak idején, hogy csatlakozik ehhez a szervezethez. – A DVSE-ben is kicsikkel foglalkozom, az Ami­gost nagyon jó kezdeményezésnek tartottam, és úgy voltam vele, hogy én is szívesen segítenék a szabadidőmben, amennyire tudok – fogalmazott.

Az újdonsült nagykövet és az önkéntesek heti rendszerességgel mennek „bevetésre” a debreceni gyermekklinikára és onkológiára is. – A kisebb gyerekekkel játszunk, az idősebbeknek segítünk a tanulásban, hogy ne maradjanak le annyira az iskolai feladataikkal, többször németül vagy angolul beszélgetünk velük, így is elősegítve a nyelvtanulásukat. A gyerekek mellett általában ott vannak a szülők, így egy kis terhet le tudunk venni a vállukról, és a kicsiket megpróbáljuk kiszakítani valamelyest ebből a „kórházérzetből”. Ezeken az alkalmakon nagyon szívesen foglalkozunk bárkivel, aki szeretne csatlakozni hozzánk, mert beteg gyerekeknél azért előfordul, hogy rossz a közérzetük, és nincs kedvük igazán semmihez, ami teljesen érthető is. Általában 3-4-en vannak egy szobában, és úgy szokott kinézni, hogy egyiküknek van kedve játszani, a többieknek meg annak hatására jön meg, és ők is csatlakoznak hozzánk – osztotta meg tapasztalatait Somorjai Péter.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában