uszonyosúszás

2021.10.11. 14:42

Sikeres világkupán van túl a Debreceni Búvárklub

Arany- és bronzérem is jutott a cívisvárosiaknak: egyéniben és csapatban is sikeresek voltak.

20210713 Debrecen Kiválóan szerepeltek a debreceni uszonyosúszók a múlt héten Tomskban megrendezett felnőtt világbajnokságon. Kókai Dávid tanítványai négy arany, egy ezüst, és két bronzéremmel tértek haza Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Képen: Pázmányi Sándor

Fotó: Napló-archív

Az egri uszonyosúszó világkupát tizedik alkalommal rendezték meg, az eseményen pedig csaknem 300 sportoló vett részt. A hétvégi két nap során összesen 56 éremmel gazdagodott a magyar csapat, ebben pedig volt számos debreceni siker is. A Debreceni Búvárklub versenyzője, Szabó Anita Petra kétszáz és nyolcszáz méteres felszíni úszásban is harmadik helyen csapott célba, az 1500 méter női mezőnyében pedig aranyérmes lett. A mixváltó 4x100 méteres uszonyos gyorsúszás első helyezését is a Debreceni Búvárklub szerezte meg Balogh Lea, Linzenbold Zsófia, Lipők Larion, Béres Attila összeállításban. A férfiak között is jutott cívisvárosi aranyérem, Pázmányi Sándor az 1500 méteres felszíni úszásban tudott győzedelmeskedni.

Elnöki gondolatok

– Azt egyáltalán nem akartuk, hogy ez a verseny elmaradjon – mondta Papp Gábor, az Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. – Több város idén is halasztott, de mi ragaszkodtunk a megmérettetéshez, még akkor is, ha csak szűkebb körben is tudtuk megtartani a megmérettetést – mondta, majd végül hozzátette, hogy nagyon fontosnak tartották nemcsak a felkészülés, hanem a tradíciók szempontjából is azt, hogy létrejöhessen a verseny.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában