a felnőttek között remekelt Nagy Blanka

2021.10.20. 10:11

Nagyszerű debreceni sportsiker vívásban

Az előkelő ötödik helyen végzett a Tatán megrendezett felnőtt női párbajtőr Magyar Kupán Nagy Blanka.

Nagy Blanka újra és újra az élmezőnyben | Fotó: debrecenisportcentrum.hu

Vívás. Hétvégén rendezték meg Tatán a felnőtt női és férfi párbajtőr Magyar Kupa soron következő fordulóját, ahol a debreceni versenyzők is kiválóan helytálltak. Óriási teljesítményt ért el a mindössze tizennégy éves Nagy Blanka, aki a felnőttelitben már másodjára végzett az élmezőnyben, és biztos, hogy nem utoljára.

Nagy Blanka újra és újra az élmezőnyben | Fotó: debrecenisportcentrum.hu

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola vívója a legjobb hatvannégy között Illés Fannit (BHSE) múlta felül 15–12-re pazar teljesítménnyel, majd a következő körben a pécsi Miklós Fanni ellen is győztesen hagyta el a pástot, egy ponttal ért el többet ellenfele, mint az előtte lévő „kihívója” (15–13). A nyolcaddöntőben jött Blanka részéről a remek folytatás, hiszen 14–14-es állásnál a döntő tust – mely mindig egyfajta hirtelen halál sportszakmailag – a DSC-SI fiatalja vitte be Balogh Bella (Vasas) kárára, ezzel pedig már ott is volt a cívisvárosi fiatal a negyeddöntőben.

A legjobb négybe kerülésért vívott mérkőzésen azonban a BVSC junior-világbajnoki bronzérmese, Borsody Emma már túl nagy falatnak bizonyult, simán megverte a DSI kiválóságát (2–15).

Blanka szereplése rendkívül biztató volt a jövőre nézve – írja a Debreceni Sportcentrum honlapja. Megjegyzendő, hogy a hölgyeknél 105 párbajtőröző vágott neki a küzdelmeknek, ebből lett 5. Nagy Blanka. Az aranyérmet egyébként Kun Anna (OMS-Tata) szerezte meg, míg a férfiaknál Bakos Bálint (Vasas) diadalmaskodott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában