labdarúgás

2021.10.07. 10:36

Kiélezett ütközetek várnak a DEAC megyei csapataira

A DASE esélyesként utazik Sárrétudvariba, míg a DEAC II. hazai környezetben alaposan megizzadhat a Hajdúsámson ellen.

Fotó: deac.hu

Szombat délután folytatódnak a megyei bajnokságok, a DASE ezúttal a Sárrétudvari vendégeként lép pályára – írja a deac.hu. Kovács Miklós együttese a legutóbbi négy mérkőzéséből három alkalommal nem talált legyőzőre, ugyanakkor a Püspökladány ellen elért döntetlent követően nem volt kitörő a srácok öröme, hiszen az ellenfél az utolsó utáni pillanatban egyenlített. Az agrárosok jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el, s feltett szándékuk, hogy tovább zárkóznak a közvetlen élmezőnyhöz, ehhez azonban mindhárom pontot be kellene gyűjteni a Sárrétudvari otthonában. Ugyan a rivális a középmezőny alsó régiójában található, s öt forduló óta nyeretlen, nem lesz könnyű dolga a fiúknak, hiszen egy szívósan küzdő, szervezetten védekező csapat vár rájuk. A sárréti pályáról ráadásul nincsenek kellemes emlékeik, tavaly heroikus küzdelemben alulmaradtak, de hazai környezetben sikerült visszavágni az ellenlábasaiknak. Reményeik szerint ezúttal idegenben is Kovács Miklós tanítványai bizonyulnak jobbnak, ehhez elsősorban a helyzetkihasználás terén kellene fejlődni.

Nyolc mérkőzés után veretlen a DEAC II., Katona László együttesén kívül csupán a Monostorpályi nem talált még legyőzőre az új szezonban. Szombaton újabb erőpróba vár a fiatal csapatra, talán az eddigi egyik legnehezebb mérkőzés következik, az Agrártudományi Centrum sportpályáján a Hajdúsámsont látják vendégül. A tabellán két hely választja el a feleket, a kis DEAC a negyedik, míg az ellenfél a hatodik pozíciót foglalja el, a vendégek egy esetleges győzelem esetén egy pontra megközelíthetik a debrecenieket. Ilyenre ugyanakkor gondolni sem szabad, már csak azért sem, mert a csapat az eddigi fellépések alkalmával rendre szervezett, mégis látványos játékkal rukkolt ki, támadásaikat pedig stabil védekezésre alapozták, a négy kapott gól a legkevesebb a mezőnyben. Minden bizonnyal ezúttal is nagy szerep hárul majd a hátsó alakzatra, a sámsoniak ugyanis nyolc forduló alatt 21 alkalommal terhelték meg ellenfeleik hálóját, a Nyíradonynak és a Bocskainak egyaránt hatot rúgtak. Nem lesz könnyű mérkőzés, de ha a DEAC hozza az eddigi formát, tovább nyújthatják veretlenségi sorozatukat.

Sárrétudvari KSE–DASE

10.09. 14:00, Sárrétudvari Sportpálya

DEAC II–Hajdúsámson

10.09. 14:00, DE Agrártudományi Centrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában