labdarúgás

2021.10.02. 21:51

Két tizenegyes és lesgólok: döntetlen lett a Loki–Vidi

A Dzsudzsák Balázs kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszó DVSC közel volt a bravúrhoz.

DVSC-Mol Fehérvár FC

Fotó: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A Mol Fehérvár együttesét fogadta a DVSC a Nagyerdei Stadionban szombat este az NB I. 8. fordulójában. Lett volna miért törleszteniük a hajdúságiaknak, hiszen a legutóbbi nyolc fehérváriakkal vívott meccséből csak egyet tudott megnyerni a Lokomotív.

Huszti Szabolcs edző a Kisvárda elleni találkozóhoz képest egy helyen változtatott a cívisvárosi kezdőcsapaton, Soltész Dominik került be Korhut Mihály kárára, aki ezúttal csak a kispadon kapott helyet –

viszont ott ült mellette a Loki legújabb szerzeménye, a 37-szeres válogatott támadó, Németh Krisztián, aki először került be a meccskeretbe.

A változtatás azt jelentette, hogy Bévárdi Zsombor húzódott vissza jobbhátvédbe, így az Ugrai Roland, Soltész, Sós Bence triónak jutott a feladat, hogy felérjen Bárány Donát mellé a támadásoknál.

A 4. percben egy gyorsan elvégzett Dzsudzsák Balázs-szabadrúgás után Ugrai veszélyeztetett, de Stopiráról szögletre vágódott a labda. A vendégek igyekeztek már a Loki térfelén letámadni a piros-fehéreket. A legtöbb debreceni támadás ezúttal is Dzsudzsákon folyt keresztül, egy ilyen szép passz után Sóst szerelték gyanús körülmények között a tizenhatosnál, de a játékvezető továbbot intett.

A 12. percben egy gyors vendégkontra után védett óriásit Tomas Kosicky. Egyre inkább átvette a mérkőzés irányítását a Fehérvár, Nikolicsék leginkább a piros-fehérek jobb oldalán tudtak a védelem mögé kerülni. Négy minutummal később Dzsudzsák sokáig tétovázott, hogy lőjön vagy passzoljon, végül a lövést választotta, de lepattant a labda a védőkről. A szöglet utáni ellentámadást Sós csak sárga lap árán tudta megakadályozni, de a szabadrúgást hárította a debreceni kapus.

Egyik edző sem volt elégedett a látottakkal, időnként hevesen gesztikulálva adtak utasítást a labdarúgóiknak, vagy éppen kértek számon egy ítéletet a bírón.

A 24. percben kétszer is gólt kiáltott a debreceni publikum: előbb Bévárdi remek passzát nem sikerült ajtó-ablak helyzetben a kapuba fejelnie Báránynak, majd Sós lőtt lesről a hálóba. A játékrész derekára teljesen kiegyenlítetté vált a játék, felváltva veszélyeztetett a két gárda. A 35. minutumban Ugrai szólózott szépen, de beadását Kovács kiütötte a mezőnybe.

A 41. percben aztán „elszabadult a pokol” a lelátón, Dzsudzsákot második sárga lappal kiállította Vad II., a közönség tüntetett. A csapatkapitányi szalagot Varga József örökölte meg a megfogyatkozott Lokiban, aztán olaj volt a tűzre, hogy a kiugró Bárány a földre került a tizenhatosnál, így igen paprikás hangulatban vonultak szünetre a csapatok.

A félidőben egyik edző sem cserélt, a DVSC felállása annyiban módosult, hogy Dzsudzsák helyére Soltész húzódott vissza Varga mellé. A 48. percben másodjára talált a kapuba a Loki, de Bárány gólját a VAR-vizsgálat után nem adták meg. Nagy akarattal küzdöttek a piros-fehérek, a közönség hálás is volt érte, zúgott-zengett a „Mindent bele!”, egyáltalán nem látszott, hogy eggyel kevesebben vannak a hazaiak. A VAR-nak ismét akadt munkája, ezúttal a frissen beállt fehérvári Kodro góljánál igazolták a lest. A 65. percben Funsho mozdulata után a rögtön a lábához kapó Kosickyt le kellett cserélni, akit Gróf váltott. A sárga lap elmaradt, a közönség pedig ismét tüntetett. Idővel csak kezdett kidomborodni, hogy többen vannak a fehérváriak, a létszámhátrányt lelkesedéssel pótolta a Loki.

Újfent cserélt a hazai szakmai stáb: a rengeteget dolgozó Bárányt Németh Krisztián váltotta, átesve a debreceni tűzkeresztségen. Még inkább felpörgött a meccs, mindkét gárda igyekezett gyorsan átjátszani a középpályát, ezért úgy nézett ki, mintha kettészakadt volna a pálya. Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a DVSC: Sós helyére Korhut állt be, így Ferenczi fellépett a középpályára.

A 85. percben jogos tizenegyeshez jutott a Loki: egy labdaszerzés után Varga passzolt a tizenhatoson belül helyezkedő Némethhez, akinek lövésébe Stopira ért bele kézzel. A büntetőt Ugrai váltotta gólra, a jobb alsóba rúgva a labdát. 1–0.

Sajnos nem tartott ki a lefújásig a debreceni öröm, mert a lefújás előtt tizenegyeshez jutott a Fehérvár is, Kodro büntetőjébe csak beleérni tudott lábbal Gróf. 1–1.

A folytatásban már nem változott az eredmény, a lefújás után a közönség füttyszava közepette vonultak az öltözőbe a játékvezetők, a debreceni játékosok viszont nagy tapsot kaptak, teljes joggal, mert nagyon közel volt a bravúrhoz DVSC.

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 8. forduló

Debreceni VSC–MOL Fehérvár 1–1 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 4054 néző. Vezették: Vad II. István (Szert Balázs, Király Krisztián).

DVSC: Kosicky (Gróf, 67.) – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Ugrai, Soltész, Sós (Korhut, 82.) – Bárány (Németh, 76.). Edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor.

Fehérvár: Kovács – Fiola, Rus, Stopira – Nego, Szendrei (Zivzivadze, 81.), Makarenko, Heister (Petrjak, 57.) – Funsho, Nikolics (Kodro, 57.), Dárdai. Vezetőedző: Szabics Imre.

Gól: 1–0 Ugrai (86. – tizenegyesből), illetve 1–1 Kodro (90+2, – tizenegyesből)

Piros lap: Dzsudzsák (41.)

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Győzelemmel felérő döntetlent értünk el, büszke vagyok a srácokra, óriási energiákat mozgósítottak. Tíz emberrel küzdöttek több mint egy félidőt, de végig benne volt a játékunkban a gólszerzés lehetősége. A tizenegyessel megszereztük a vezetést, sajnálom, hogy így alakult a vége, az ellenfél a semmiből kapott egy büntetőt. Ezzel a hozzáállással tudunk előremenni, mert aki tíz emberrel tud ilyen tempót diktálni, annak a csapatnak van jövője. Végig hittük, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. El kell ismerni, hogy az első félidőben voltak helyzetei az ellenfélnek, Tomas Kosicky ott nagyokat védett, de igaz, nekünk is voltak lehetőségeink.

Szabics Imre: Az első félidőben jól játszott a csapat, akkor a helyzeteink alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A kiállítás után tempótlanul játszottunk, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, a Debrecen pedig plusz erőket mozgósított. A két félidő alapján igazságos a döntetlen született. Ahogy a Debrecen hozzáállt a játékhoz a második játékrészben, úgy keltett volna nekünk is.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/rendbontas-a-kartacs-utcan-5702528/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában