Labdarúgás

2021.10.09. 10:47

Hisz a válogatott sikerében a Loki középpályása

Varga József bízik a győzelemben, de ehhez nem szabad nagy területeket hagyni az albánoknak.

Telki 20211005 Labdarúgás 2021 válogatott edzés Fotó Török Attila Nemzeti Sport Szalai Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton este 20 óra 45 perctől világbajnoki selejtezőt játszik Albánia ellen a budapesti Puskás Arénában.

A nemzeti tizenegy jelenleg csoportja negyedik helyén áll, egy ponttal a lengyelektől, kettővel az albánoktól lemaradva a még pótselejtezőt érő második helytől. Egy esetleges győzelem azt jelentené, hogy Marco Rossi együttese meg is előzné aktuális ellenfelét.

Az összecsapás előtt Varga József, a Debreceni VSC 34-szeres válogatott futballistája beszélt a Naplónak az esélyekről. – Nem úgy sikerült a magyar csapat elmúlt két meccse, ahogyan befejezték az Európa-bajnokságon. Ezeket meg kell próbálni kizárni, hiszen a matematikai esély még megvan. Ha ezt meg is akarjuk tartani, akkor elengedhetetlen, hogy az albánokat itthon megverjük, még akkor is, ha jó játékerőt képviselnek. Kellő önbizalommal, megfelelő taktikával, hazai pályán ezt a találkozót meg kell nyerni – jelentette ki.

A nemzeti gárda egyik nagy hiányzója a csapatkapitány, Szalai Ádám lesz, aki Mainzban sérült meg és műtéte óta lábadozik. – Természetesen neki fontos szerepe van a válogatottnál, ha egészséges, akkor szinte minden mérkőzésen kezdő. Biztos vagyok benne, hogy a hiánya miatt kicsit más felfogásban kell majd játszania az együttesnek, valószínűleg egy mozgékonyabb támadó pótolja őt. Az a kérdés, hogy aki megkapja a helyén a lehetőséget, az mennyire tud majd ezzel élni, hiszen akár a jövőre nézve is fontos lehet a most mutatott teljesítmény – fogalmazott a Loki középpályása.

Nem rohanunk fejjel a falnak!

A szeptemberi, elbasani vereség nagy pofonként érte a szurkolókat, hiszen előzetesen egyértelműen győzelmet vártak volna Szoboszlai Dominikéktól. Varga József szerint azonban a mai modern labdarúgásban már egyetlen csapatot sem lehet lenézni, nem beszélve arról, hogy az albán együttesben nem kevés olyan futballista van, akik top bajnokságok csapataiban töltenek be meghatározó szerepet. – Nem tudom, hogy milyen taktika ülne ellenük, biztos vagyok benne, hogy a stáb alaposan kielemezte a játékukat. Az előző találkozón többnyire kontráztak, úgyhogy szerintem minél kevesebb területet kellene nekik erre hagyni.

„A legkevesebb hibával és stabilan kell futballozni, nem érdemes fejjel rohanni a falnak és már az elejétől kitámadni”

– mondta a debreceni válogatott focista, és hozzátette, hogy szoros összecsapásra, de mindenképpen a mieink győzelmére számít.

A Magyarország–Albánia világbajnoki selejtező szombaton este 20 óra 45 perckor kezdődik a Puskás Arénában, ahol a FIFA büntetése miatt ezúttal nem lesznek szurkolók. A mérkőzést azonban az M4 Sport csatornán élőben lehet majd követni.

Bakos Attila

Borítókép: Szalai Attiláék a telki edzőközpontban készültek az Albánia elleni meccsre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában