Jégkorong

2021.10.25. 19:01

Hetényi Zoltán: beszéljenek most már a tettek

A DEAC kapusa szerint ahhoz, hogy újra sikeresek legyenek, mindenkinek javulnia kell.

20211022 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DEAC - Titánok Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Hetényi Zoltán #56

Fotó: Napló-archív

Továbbra sem találja a jó formát a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata. A cívisvárosiak vasárnap hazai pályán kaptak ki 5–2-re a győriektől úgy, hogy nyugodtan ki lehet mondani, a kisalföldiek élesebbek voltak a fekete-fehéreknél.

Az összecsapás előtt a debreceni drukkerek reményeit fokozta, hogy nyolc hét kihagyás után immár sorozatban másodszor Hetényi Zoltán nevével kezdődött a DEAC összeállítása, de ezúttal a sokszoros válogatott klasszis kapus sem tudott segíteni csapatán.

– A sok kihagyás után nem ilyen visszatérésről álmodtam, ez életem egyik legrosszabb kezdése – ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Hetényi Zoltán. – A Titánok ellen sem volt veretes a teljesítményem és vasárnap sem, a győriek harmadik gólja átcsorgott a medencecsontom mellett, el se hittem, hogy az a lövés bement. Nyilván ennél sokkal jobban akartunk kezdeni, de még van idő javítani. De ehhez mindenki kell!

„Mi, játékosok vagyunk ott a pályán, nekünk kéne változtatni, mert mindig ugyanazokat a hibákat csináljuk védekezésben és támadásban, amelyeket tetéznek a buta kiállítások.”

A bulikat is jobb százalékban kellene elhoznunk, mert abból lehet építkezni. Beszéltük a srácokkal, hogy most elég a dumából, a kifogásokból, mert beszélni valamiről egy dolog, de másik tenni is ellene. Magunkba kell néznünk, mert ez így nem mehet tovább, ennél jobbak vagyunk, és be is kell bizonyítanunk. Tavaly alig kaptunk ki hazai pályán, az ellenfelek nem szerettek idejönni, most meg azt érezni, hogy ez kezd eltűnni, ami nem jó, hiszen egy magabiztos ellenfél ellen nehezebb játszani – nyilatkozta Hetényi.

Szombaton Miskolcon

David Musial vezetőedző hétfőre szünnapot adott a játékosoknak, hogy aztán keddtől újult erővel vágjon bele a gárda a felkészülésbe. A DEAC legközelebb szombaton 17 órától a szintén gyengélkedő DVTK-val méri össze az erejét Miskolcon.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában