Szép eredmény!

2021.10.01. 11:31

Ezüstérmes lett a Debreceni Egyetem biomatematikusa a triatlon Eb-n

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a spanyolországi Valenciában az Európa-bajnokság elit és korcsoportos amatőr versenyeit.

Forrás: unideb.hu

Második helyen végzett korcsoportjában a Valenciában megrendezett triatlon Európa-bajnokságon a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Biomatematikai Tanszékének vezetője. Varga Zoltán olimpiai távon lett ezüstérmes. Az intézmény biomatematikusa kiemelkedő eredménnyel fejezte be a rangos nemzetközi versenyt. Korcsoportjában, az 50-54 évesek kategóriájában ezüstérmet szerzett az olimpiai távú, 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyen 02:06:56-os idővel – tudatta a hirek.unideb.hu.

– Az idei szezonban a tétversenyek a formaidőzítés miatt nem sikerültek olyan jól, mint szerettem volna, de optimista maradtam. Szerencsére a versenyhelyszín ideális volt, kellemes 25 fokos tengerben úsztam, a biciklipálya viszonylag sík volt és technikás, a futásnál sem kellett magaslatokat mászni. Reménykedtem abban, hogy az első tízben tudok végezni. Három másodpercenként indították a versenyzőket ugyanabban a korcsoportban, emiatt a célba érkezésnél nem lehetett tudni, hogy ki hányadik helyen áll, így izgalmas lett a végjáték.

„A biciklizéssel kellő előnyt szereztem, az én időm lett a legjobb, de szoros volt a hajrá, hiszen csak néhány másodperc volt az első négy versenyző között.”

Nagyon sok futamom volt már a múltban, de ez sikerült az egyik legjobban. Egy nemzetközi verseny mindig nagyobb presztízsű, nagy siker ilyen magasan jegyzett mezőnyben a második helyen célba érni – nyilatkozta Varga Zoltán, a biomatematikai tanszék vezetője.

Az Európa-bajnokság végeredménye itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában