visszanézhető

2021.10.27. 20:35

Egyre sűrűsödnek a fellegek a DVSC labdarúgói felett

Hiába vezetett, 2–1-re kikapott, így kiesett a Loki Kecskeméten a Magyar Kupából.

Fotó: Kecskeméti TE / Facebook

A Debreceni VSC labdarúgócsapata Kecskemétre látogatott a Magyar Kupa 4. fordulójában, miután az előző körben búcsúztatta a Veszprém gárdáját. A hazaiak, akik jelenleg az NB II.-es tabella harmadik helyét foglalják el, a Borsod megyei I. osztályban játszó Felsőzsolca otthonából távoztak 10–0-s kiütéses győzelemmel.

A Bács-Kiskun megyeieknek talán növelhette a motivációját, hogy a debreceniek hullámvölgyben vannak az elmúlt hetekben, mert rendkívül harciasan és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az összecsapásba. Mind a két oldalon sok volt a pontatlanság, és nem mertek túl sok kockázatot vállalni az együttesek, tartva attól, hogy a másik megbosszul egy esetleges hibát. Ennek köszönhetően igazán nagy helyzetek nem is alakultak ki a szünetig egyik oldalon sem.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=_mE1sLj1PaM&feature=emb_logo

A fordulást követően ott folytatódott a találkozó, ahol véget ért. Többnyire a mezőnyben folyt a játék, továbbra is a biztonság volt az elsődleges az együtteseknél. Kersák, a hazai kapus a 78. perc elején kényszerült az első igazán nagy védését bemutatni, Baráth fejesét követően. Aztán a 83. percben megtört a jég, Dzsudzsák ugratta ki egy szabadrúgásból a csereként beállt Németh Krisztiánt, aki kapásból vette be a hazai kaput. Azonban nem bírta ki a végéig a Loki, az utolsó utáni pillanatban egy szöglet után a csereként beállt Szalai József fejelt a vendégek hálójába, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A ráadásban gyűrték egymást tovább a csapatok és amikor már lassan úgy tűnt, a büntetőkhöz lehet készülni. A Kecskemét viszont nem így gondolta és a 115. percben egy bal oldali támadás végén, Tóth révén megszerezték a győzelmet és jelentő találatot. Ezzel a Loki kiesett a Magyar Kupából.

BA

A tények

Magyar Kupa, 4. forduló

KECSKEMÉTI TE–DEBRECENI VSC 2–1 (0–0, 1–1, 1–1)

Kecskemét, Széktói Stadion, 500 néző. Vezették: Oláh Gábor (Tóth II. Vencel, Sinkovicz Dániel)

KTE: Kersák – Madarász (Vágó 88.), Gál Sz. (Szalai G. 104.), Belényesi, Szabó A., Hadaró (Grünwald 89.) – Marsa (Szalai J. 87.), Bartha, Szuhodovszki (Tóth D. 80.) – Lukács D., Puskás Z. (Nagy K. 46.) Vezetőedző: Szabó István László

DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Soltész (Németh 46.), Baráth (Babunski 95.), Sós – Ugrai (Tischler 46.). Edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor

Gól: 0–1 Németh K. (83.), 1–1 Szalai J. (90+3.), 2–1 Tóth Dániel (115.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában