labdarúgás

2021.10.02. 09:25

DVSC: este kiderül, megtörik-e a Vidi-átok

A Loki hét éve nem tudta megverni bajnokin a Fehérvárt, ezen változtatna Huszti Szabolcs.

Kisvárda-DVSC NBI.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata szombaton 19 óra 30 perctől fogadja a Mol Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 8. fordulójában, a Nagyerdei Stadionban.

A két együttes számos nagy csatát vívott egymással a történelem során, főleg a harmadik évezred első évtizedének fordulója környékén volt arra példa, hogy a Vidi és a Loki küzdöttek a bajnoki címért. Szerencsére a hajdúsági együttes többször jött ki győztesen ezekből a párharcokból, hogy a 2001-es Magyar Kupa döntőjét ne is említsük. Azóta viszont sokat változott a helyzet, főleg debreceni oldalon. Nagyon sokat elárul az a tény, hogy bajnoki mérkőzésen utoljára 2014 októberében – Székesfehérváron, Kulcsár Tamás duplájával – nyert a piros-fehér alakulat ebben a párosításban, azóta 16 találkozón 14 fehérvári győzelem és 2 döntetlen született. Az utolsó hazai Loki-győzelemig még több mint egy évet vissza kell mennünk az időben, 2013 szeptemberében Ibrahima Sidibe és Dalibor Volas góljaival tudta megverni a DVSC a Fehérvárt az Oláh Gábor utcai stadionban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Nagyerdei Stadionban még veretlen a Fejér megyei gárda.

Közös múlt

A Loki szakmai stábja mindenképpen azon lesz, hogy ezen változtasson, akiknek külön pikáns ez a párosítás, hiszen mindkettejük múltjában meghatározó szerepet tölt be a mostani ellenfél. Toldi Gábor Székesfehérváron született, majd futballozott is a Videotonban, ahol aztán később a második csapatnál vezetőedzői feladatokat látott el. Huszti Szabolcs pedig Székesfehérváron fejezte be profi pályafutását, majd rövid ideig ő is a stáb tagjaként tevékenykedett. Az egykori válogatott labdarúgó csakúgy, mint eddig, ezúttal is támadó Lokit készül a pályára küldeni.

– Régóta nem sikerült megverni a Fehérvárt, még én is voltam a vendégek játékosa, amikor a Lokinak becsúszott egy-két vereség. Igaz, aktuális ellenfelünk nem kapta el a fonalat a rajtnál, de jó gárdáról van szó. A Ferencváros mellett a Mol Fehérvár a másik olyan csapat, amelynek kiemelkedő kerete van, de meglepetést szeretnénk okozni – fogalmazott a DVSC edzője, Huszti Szabolcs, aki az eddigiekhez hasonló mentalitást vár együttesétől.

Reálisan kell nézni, a múlt héten a Kisvárda többet tett a sikerért, főleg a második félidőben, de persze fájó a 89. percben gólt kapni. Ugyanazt mondtam a srácoknak, mint minden meccsen, hogy támadó felfogásban, agresszívan játsszanak. Hasonló mentalitást várok a székesfehérváriak ellen is

Ahogyan Huszti Szabolcs is említette, nem úgy rajtoltak a fehérváriak, amint azt elvárták volna tőlük, ezért jelenleg 10 ponttal a tabella 7. helyén foglalnak helyet. Pont a DVSC követi őket a 8. pozícióban 8 egységgel, ami azt is jelenti, hogy egy hazai győzelem esetén Dzsudzsák Balázsék megelőznék a dunántúli riválist.

A Debreceni VSC–Mol Fehérvár bajnoki összecsapás szombaton 19 óra 30 perckor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. Akiknek nem lesz lehetőségük kilátogatni a helyszínre, azok az M4 Sport csatornán nézhetik élőben a találkozót.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/impozans-meccset-var-dzsudzsak-balazs-a-fehervariak-ellen-5698919/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-helyzeteket-ertekesitenie-kell-a-lokinak-5698241/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/tizenhat-nyeretlen-meccs-utan-gyozne-le-a-fehervart-a-loki-5693438/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában