Pattanásig feszült hangulat

2021.10.01. 20:24

Döntetlent hozott a megyei futsalrangadó

Végletekig kiélezett csatát hozott a DEAC és a Mezei-Vill Hajdú-Bihar megyei derbije.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem alakulata az MVFC-t fogadta a férfi futsal NB I. 6. fordulójában pénteken este a DESOK csarnokban. A DEAC listavezetőként várta az összecsapást, igaz, egy mérkőzéssel többet játszott eddig a bajnokságban, mint újfalui ellenfele. A két együttes rendkívül jól ismeri egymást, hiszen azon kívül, hogy az előző idényben négyszer találkoztak, gyakran játszanak egymás ellen felkészülési meccseket is.

Az első néhány perc tapogatózó játékát követően mind a két oldal felpörgette magát, előbb Rábl Jánosék rohamoztak, de szinte rögtön az ellentámadásból megszerezte a vezetést a DEAC: az MVFC kapusáról, Mezeiről pattant ki egy hazai lövés, amit Siska passzolt közelről az üres kapuba. A 7. percben aztán megduplázta előnyét a hazai gárda, Harmati indult meg a bal szélről a pálya közepe felé és 7-8 méterről laposan lőtte ki a bal alsó sarkot. A lövés talán meg is pattant egy védő lábán, ez még inkább nehezítette Mezei Dávid dolgát. A játékrész során a kapusokra nem lehetett panasz, hiszen Krajcsi és Mezei is bravúrokat mutattak be. Néhány perccel a félidő vége előtt a vendégek vezetőedzője, Trencsényi János úgy döntött, hogy átvált öt a négy elleni játékra, de Rábl távoli lövésén kívül komoly helyzetbe nem kerültek ebből. A szünet előtti utolsó másodperceket megnyomta a vendég gárda, de állta a sarat Elek Gergő együttese.

A második félidőben már egészen hamar lehozta kapusát egy-egy akció erejéig a vendégek mestere, hogy eggyel több mezőnyjátékossal támadhassanak. Ebből nem sikerült betalálniuk, viszont a 28. percben egy szépen felépített támadás végén Krajcsiról csorgott vissza a labda Rézműves elé, aki közelről nem hibázott, ezzel egyre zárkózott a Mezei-Vill. Ez láthatóan löketet adott a vendégeknek, mert sokkal magasabb hőfokon égtek, mint az első félidőben és alaposan megdolgoztatták Krajcsit. Egy ízben a kapufát is eltalálta Nagy Rábl szenzációs passzából, de nem tudtak egyenlíteni az újfaluiak. Közben a DEAC kontrákkal igyekezett kihasználni, hogy az MVFC egyre magasabban helyezkedett, de gól azokból sem született. Aztán ismét Rábl adott kiváló passzt Kártiknak, akit a kirontó Krajcsi felvágott a hatoson belül. A büntetőt az egykori DEAC-os Tóth Attila varrta be kíméletlenül, így döntetlen állásnál kezdődött az utolsó 5 perc. Egészen feszült volt a találkozó vége, egy kisebb dulakodás alkalmával a játékvezetők kiállították Sándor Mátét, a vendégek cserekapusát. Több gól aztán nem esett a megyei derbin, a végére maradt a 2–2-es döntetlen.

Bakos Attila

A tények

Férfi Futsal NB I., 6 forduló

DEAC – MVFC Berettyóújfalu 2–2 (2–0)

Debrecen, DESOK csarnok, 250 néző. Vezették: Futó Tamás, Deme Rajmund

DEAC: Krajcsi – Faragó L., Siska, Rácz Zs., Berecz. Cserék: Dobi, Tóth B., Harmati, Coito, Thiago, Sándor A., Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

MVFC: Mezei – Rábl, Horváth N., Kártik, Takács Z. Cserék: Sándor M., Daróczi, Tóth A., Rézműves, Szatmári Á., Nagy D., Rafinha, Sipos R. Vezetőedző: Trencsényi János.

Gól: 1–0 Siska (4.), 2–0 Harmati (7.), 2–1 Rézműves (28.) 2–2 Tóth A. (35.)

Kiállítás: Sándor M. (37.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában